Još jedna vredna donacija stigla u mitrovačku bolnicu

Sremska Mitrovica – Donacija vredna 10.000 eura danas je stigla na Dečije odeljenje Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Donaciju koja obuhvata medicinsku opremu obezbedila je Humanitarna organizacija „Sabor Srbije“ iz Vankuvera u Kanadi.

„Naša Organizacija osnovana je još 2002. godine, tada smo se opredelili da pomažemo dečijim odeljenjima manjih bolnica širom Srbije. Svake godine to bude neka druga ustanova, a evo ove godine na red je došla Opšta bolnica u Sremskoj Mitrovici“, kratko je objasnio Dragan Paunović, predsednik Udruženja

„Zahvaljujem se gospodinu Paunoviću i Udruženju na čijem je čelu, na ovoj izuzetno vrednoj donaciji. Naša sredstva su ograničena i nema ih dovoljno da obezbedimo sve ono što nam je potrebno, upravo imajući to u vidu ova donacija će svakako u velikoj meri podići nivo kvaliteta usluga koje mi pružamo našim najmlađim sugrađanima“, rekao je dr Živko Vrcelj v.d. direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica.

Doktorka Ljiljana Bančević, nečelnik Dečijeg odeljenja Opšte bolnice objasnila je od čega se sastoji donacija.

„Donacija se sastoji od pet veoma važnih medicinskih aparata. Prvi je pacijent monitor koji se koristi za praćenje vitalnih funkcija kod najtežih pacijenata. Samo jedan ovaj aparat je do sada bio u funkciji na Dečijem odeljenju i prilično je dotrajao“, objašnjava dr Bančević.

Donacija je, kako dalje priča, obuhvatala i dve infuzione pumpe koje služe da se u cirkulaciju pacijenata plasiraju rastvori, lekovi ili hranljive materije. Bez ovih aparata je izuzetno teško te materije dozirati. Takođe ,na odeljenju je do sada postojala samo jedna pumpa.

„Dobili smo i jedan savremen EKG aparat, kao i holter krvnog pritiska. Lečenje i dijagnostika će nam od sada, zahvaljujući ovoj donaciji, biti mnogo savremenije i lakše. U svoje ime, ime svog kolektiva, pa i naših pacijenata zahvaljujem se donatorima iz Kanade“, rekla je dr Bančević.

You May Also Like