Izgradnja biciklističke staze duge 5,6 km

Sremska Mitrovica – U toku današnjeg dana biće raspisana javna nabavka za izvođača radova prve faze projekta izgradnje biciklističke staze na relaciji Mačvanska Mitrovica – Zasavica II, sve do Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“.

„Očekujem da u roku od nekih 60 dana dobijemo izvođača radova i da do kraja godine, ukoliko nam to vremenske prilike dozvole, završimo prvu fazu projekta izgradnje biciklističe staze“, rekao je za Ozon načelnik Gradske uprave za opšte i zajedničke poslove i imovinu Miroslav Jokić.

On je objasnio da radovi predviđaju pre svega pripremu terena, uklanjanje šiblja, rastinja i svega onog što se nalazi na trasi, a zatim izgradnju same staze od asfalta sa pripadajućim ivičnjacima, postavljanje signalizacije i javne rasvete kako bi staza mogla da se koristi u bilo koje doba dana, odnosno noći.

Ukupna dužina staze koja će biti izgrađena u prvoj fazi iznosi 5,6 km.

Vrednost radova prve faze iznosi 23 miliona dinara od čega je lokalna samouprava obezbedila 5 miliona, Švajcarski fond 6,5 miliona, Ministarstvo turizma, telekomunikacija i trgovine 5 miliona, a Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam 6,5 miliona dinara.

You May Also Like