Inicijativu građana podržala mesna zajednica

Sremska Mitrovica – Mesna zajednica Mačvanska Mitrovica je u prethodnom periodu renovirala kompletnu rasvetu u Domu kulture u tom mestu.

Kako je objasnio za Ozon Miloš Kovač, predsednik MZ Mačvanska Mitrovica rasveta je urađena na inicijativu stanovnika, odnosno ljubitelja stonog tenisa koji su se Zajednici obratili sa željom da koriste Dom za svoje potrebe.

„Naši stonoteniseri koji su u Domu već održali nekoliko turnira planiraju da oforme klub, samim tim biće im potreban prostor u kojem će igrati utakmice, a Dom je savršeno mesto za to. Zamolili su nas da ga koliko je to u našoj moći sredimo i mi smo im naravno izašli u susret“, priča Kovač.

On objašnjava da je renovirana kompletna rasveta koja je sada u ekstra stanju, a da je Dom takođe kompletno očišćen, da su izbrisani prozori i podovi.

„Iskreno govoreći, Dom je bio prilično zapušten i u lošem stanju, ideju da ga neko koristi i to za sport Mesna zajednica je podržala, šteta je da stoji prazan, da propada. Dom je i namenjen za održavanje raznih kulturnih, zabavnih sadržaja, ali i sportskih manifestacija koje su prilagođene tom prostoru“, završio je Kovač.

You May Also Like