IN MEMORIAM: Ilija Batalov

Od strane Ozon
0 komentar

U 82. godini u Sremskoj Mitrovici umro je Ilija Batalov, dugogodišnji član uprave i predsednik FK „Radnički“ iz Sremske Mitrovice.

Batalov je postao član „Radničkog“ početkom šezdesetih godina prošlog veka, kada je jedno kraće vreme bio aktivan igrač. Punu afirmaciju stekao je kao član uprave i predsednik kluba. On je pune tri godine bio predsednik „Radničkog“.

Za predsednika je izabran u prvenstvu Sremske lige 1985/86 kada je „Radnički“ osvojio 5. mesto. U sledećem prvenstvu Sremske lige 1986/87 „Radnički“ je zauzeo 8. mesto, a u prvenstvu Sremske lige 1988/89 odlično 3. mesto.

Ilija je tada kao predsednik kluba zajedno sa ostalim članovima uprave, dao veliki doprinos u stabilizaciji i razvoju kluba. Urađeno je mnogo stvari na stadionu u Hesni. Renoviran je i proširen klupski restoran, postavljena je nova metalna ograda oko glavnog terena, renovirane su svlačionice i tribine, igrađen novi travnati teren i nabavljena kompletno nova oprema.

Sam podatak da je u januaru 1987. godine FK „Radnički“ kao član Sremske lige i mali klub po stepenu takmičenja bio na priprema na Jadranskom moru u Novi Vinodoslkom, kada ni mnogi veći klubovi nisu mogli da organizuju pripreme, govori koliko je „Radnički“ u to vreme bio organizovan klub, na čelu sa Ilijom.

Sve što je uradio za „Radnički“ u periodu dok je tri godine bio predsednik, stvorilo je preduslove i omoguićlo je da klub u sezoni 1989/90 postane prvak Sremske lige i plasira se u Novosadsko-sremsku zonu. Ilija je tada bio član uprave kao i naredne dve godine.

Isped Fudbalskog kluba „Radnički“ zahvaljujemo se Iliji Batalovu za sve ono što je uradio za Fudbalski klub Radnički. Ostaće u najlepšim uspomenama i sećanjima svih članova „Radničkog“. Neka mu je večna slava.

Sahrana Batalov Ilije obaviće se u petak, 26. janura u 13 časova na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

Piše: Stević Jovica

Možda Vam se svidi i