Imanje na poklon školi

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kako bi iza sebe ostavio nešto Mačvi u kojoj je toliko vremena proveo Slobodan Simić, upravnik Specijalnog rezervata prirode „Zasavica“ odlučio je da svoje privatno imanje pokloni Osnovnoj školi „Dobrosav Radosavljević Narod“.

Radi se o parceli površine oko 60 ari koja se nalazi između Zasavice I i Zasavice II. Vest da je škola dobila tako vredan poklon direktor iste, Slađan Papić je svojim kolegama i učenicima saopštio tokom proslave dana škole organizovanoj upravo na pomenutom imanju.

„Dan škole smo obeležili jednim prigodnim programom, a kao iznenađenje u dogovoru sa Slobodanom ja sam obelodanio da će imanje preći u vlasništvo škole. Vrlo lep prostor kompletno ograđen sa ambarom pretvorenim u malu kuću, jezercetom u kojem su nastanjene stare autohtone vrste riba. Na imanju ima jedan broj stabala hrasta i jasena, ali ono što je zanimljivo jeste da su tu posađene takođe autohtone sorte voća iz cele Srbije – jabuke, šljive, dunje. Ima tu svega po malo“, objašnjava Papić.

Ono što Slobodan ima u planu za naredni period jeste izgradnja i jedne ekološke učionice od drveta u srbijanskom stilu na imanju. To bi bilo idealno mesto za održavanje seminara, edukacija, pa i za nastavu ukoliko se neko od učitelja, odnosno nastavnika odluči da decu izvede iz klasične učionice.

Imanje će biti dostupno svim đacima Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“, prvenstveno onima iz obe Zasavice, jer im je i najbliže.

„Zaista lep poklon za školu i mogu samo da se u svoje lično ime i u ime đaka i kolektiva škole zahvalim Slobodanu i da obećam da ćemo voditi brigu o imanju na najbolji mogući način“, rekao je Papić.

Možda Vam se svidi i