Hrvatski huligani prebačeni u mitrovački zatvor

Od strane Ozon
0 komentar

Državljani Hrvatske, koji su osuđeni zbog nereda na derbiju, prebačeni su pre neki dan iz Beograda u zatvor u Sremskoj Mitrovici, piše „Blic“.

Šestorica osuđenih na kazne zatvora od četiri do šest meseci po sporazumu o priznanju krivice zbog nereda na 156. derbiju Zvezde i Partizana od 13. decembra 2017. transportovani su iz beogradskog Centralnog zatvora, gde su bili u pritvoru, do Sremske Mitrovice, gde se, između ostalih, smeštaju i osuđeni stranci.

Kako im se u kaznu računa vreme provedeno u pritvoru, oni će u zatvoru u Sremskoj Mitrovici boraviti od jednog do tri meseca, u zavisnosti na koliku su kaznu osuđeni.

Hrvatski huligani priznali da su u Srbiju došli kako bi izazvali nerede

Po sporazumu o priznanju krivice, Ante Firić (27), Stjepan Mihovilović (31) i Hrvoje Baković (32) osuđeni su na šest meseci zatvora, dok su Jakov Podrug (24) i Damir Tavorović (38) osuđeni na po pet meseci. Najmanju kaznu – četiri meseca zatvora, dobio je najmlađi, Ivan Roland Mišković (19), koji će se i prvi naći na slobodi 13. aprila.

Osuđenima je istovremeno izrečena i mera zabrane ulaska u Srbiju na pet godina, koja teče posle odsluženja zatvorske kazne. Tako da će svi nakon puštanja iz zatvora morati odmah da napuste Srbiju. Oni su krajem januara 2018. potpisali sporazum o priznanju krivice za učestvovanje u neredima sa Višim tužilaštvom u Beogradu.

Na derbiju zbog koga su osuđena šestorica Hrvata, jedna grupa navijača Partizana, koji sebe nazivaju „Vandal bojsi“ i „Jang bojsi“, pokušala je da preuzme tribinu i vođstvo među huliganima od grupe „Janičara“ koju izvorno čine navijači koji su nekad navijali za druge klubove. Došlo je do masovne tuče na južnoj tribini, gde se skupljaju najvatreniji partizanovi navijači sa više stotina učesnika, ali su uhapšeni i osuđeni šestorica Hrvata, koji su dobili i batine.

Izvor: blic.rs

Možda Vam se svidi i