Horu „Кrančević“ druga nagrada u Tuzli

Sremska Mitrovica – Кamerni mešoviti hor „Кrančević“ (Muzička škola „Petar Кrančević“, Sremska Mitrovica) učestovovao je, po prvi put, na Internacionalnom horskom šampionatu „Lege Artis“ u Tuzli (Bosna i Hercegovina) 02. juna u kategoriji D-mješoviti horovi.

Za izveden program od 5 kompozicija hor je nagrađen 2. nagradom (80, 25).

Nagradu je dodelio žiri u sledećem sastavu:
Csaba Кutnyánszky (Mađarska)
Jasenka Ostojić (Hrvatska)
Marko Vatovec (Slovenija)
Đorđe Stanković (Srbija)

„Od posebnog je značaja razgovor koji sam kao dirigent hora imala sa svim članovima žirija nakon proglašenja nagrađenih. Naš ansambl ima još mnogo prostora za napredovanje i jasno mi je da je put do izuzetnog kvaliteta horskog zvuka dug i zahtjevan, jer podrazumjeva konstantnu edukaciju, kako članova ansambla, tako i samog dirigenta, ali ovakva predstavljanja imaju poseban značaj jer dodatno motivišu učenike, a i mene kao nastavnika. Dobili smo jasne instrukcije na čemu treba insistirati i na koji način dalje razvijati potencijal ansambla koji su prepoznali svi članovi žirija, što je od značaja i za našu školu ali i za naš grad Sremsku Mitrovicu“, rekla je dirigent hora, profesorica Jovanka Ivanić.

Putovanje i učešće na ovom takmičenju je od velikog značaja za dalji rad mladih umetnika iz Srema i ovom prilikom se učenici škole, kao i njihovi roditelji i dirigent Ivanić, zahvaljuju Gradskoj upravi za obrazovanje i načelniku Iliji Nediću na obezbeđenom prevozu.

Čestitke i zahvalnost mitrovački muzičari uputili su i organizatorima 3. Internacionalnog horskog šampionata u Tuzli, Gradskom umjetničkom društvu Lege Artis, koji su pokazali da su sjajni domaćini kojima je važno da svaki gost bude zadovoljan dolaskom u grad sa druge strane Majevice.

„Iskustva stečena na svim nastupima i takmičenjima tokom školske 2017/2018. godine jesu osnov za napredak kojem težimo i rezultate koje očekujemo i u narednim godinama“, rekla je Ivanić.

Jovanka Ivanić

You May Also Like