Grupa Crvena jabuka svira na Gradskom trgu u Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih, koje okupljaju decu iz Srbije, Hrvatske i BiH ušle u novu sezonu i definitivno je poznato, Sremska Mitrovica biće domaćin Svečanog otvaranja Sportskih igara mladih za sezonu 2018., za ceo region (Srbija, Hrvatska i Bosna i Hercegovina).

To je i zvanično potvrđeno u gradskoj kući, na Konferenciji za medije.

Ono što će takođe obradovati građane Sremske Mitrovice i okoline jeste i najava da će u okviru Sportskih igara mladih nastupiti i rupa Crvena jabuka.

Otvaranje Igara je zakazano za 25. maj i to na Centralnom gradskom trgu u Sremskoj Mitrovici. Ove Igre su potpuno besplatne za svu decu koja se prijave, a takmičenja se odvijaju u čak deset sportova.

Igre se otvaraju na Gradskom trgu od 10.00 časova, 25. Maja. Na istom mestu od 21:00 čas biće održan koncert poznate grupe Crvena jabuka. Ulaz na koncert je besplatan, a kako saznajemo organizatori spremaju i spektakularan vatromet.

Kada je reč o sarajevskom bendu “Crvena jabuka” teško je odabrati jednu pesmu, jer se uvek nameće nekoliko hitova, podjednako pevanih: “Dirlija”, “Bježi kišo s prozora”, “To mi radi”, “Nekako s proljeća”, “Stižu me sjećanja”, “Tvoga srca vrata”, “Tugo nesrećo”, “Zovu nas ulice”, “Riznice sjećanja”, “Svijet je lopta šarena”, “Dobro neka svira”, uz prepoznatljiv glas frontmena grupe Dražena Žerića Žere i sa ljubavnom notom koja se provlači jedanko kako kroz tekst tako i melodiju pesama.

Prisutni na muzičkoj sceni od 1985. godine, čini se neprolaznu popularnost stekli su izdavanjem svog trećeg albuma “Sanjati” 1988. godine, koji je smatran za jedan od najboljih pop albuma na prostorima bivše Jugoslavije, te novi album “Tamo gdje ljubav počinje” naredne godine, koji je doneo nove hitove. Bogata koncertna aktivnost širom zemlje utvrdila je njihovu popularnost i zato ne čudi što su i danas njihove pesme popularne i prisutne kao što su bile i osamdesetih godina i što ih slušaju sve generacije, a mnogi ih još uvek smatraju za najromantičniji bend na ovim prostorima.
Tako je „Crvena jabuka“ prevalila put od tipičnog predstavnika sarajevskog pop-rok zvuka do jednog od najpopularnijih i najplodnijih eks-YU bendova današnjice, koji sve češće nastupa i u Srbiji.

You may also like