Edukacijom do kvalitetnijih sportskih radnika

Sremska Mitrovica – Seminar za sve trenere, profesore fizičkog vaspitanja i stručne saradnike održan je u toku učerašneg dana u Gradskoj Kući u Sremskoj Mitrovici.

Organizator seminara je Sportski savez Grada, a predavanja je održao doktor Goran Nešić, profesor na Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

Na seminaru su obrađene dve teme i to:
1. Periodizacija u sportskom treningu
2. Vođenje dnevnika rad

„Ovo bih pre nazvao okruglim stolom, ne seminarom, ne volim sa trenerima da pričam ex katedra, da ja pričam, a oni da klimaju glavom, volim da napravimo jedan pozitivan dijalog i da iz toga izađemo sa više znanja“, rekao je profesor Nešić.

On je objasnio da je prva tema – Periodizacija u sportskom treningu jako bitna u samom treningu i da je to je esencija sportske nauke, dok ja za vođenje dnevnika rada rekao da je to nešto što naši treneri nemaju naviku da redovno rade, ali da smatra da je to izuzetno bitno, jer na taj način oni podstiču struku i pomažu sami sebi i sportistima koje treniraju.

Sportski saveza Grada Sremska Mitrovica u svom programu rada ima i edukaciju stručnjaka, trenera i članova Saveza.

„Odlučili smo se da započnemo sa serijom seminara za trenere koji su besplatni. Većina seminara danas se plaća i treneri imaju velike troškove da bi se edukovali. Na ovaj način želimo da im omogućimo da se usavršavaju i to kroz kvalitetne teme i kvalitetne predavače. Današnje teme su veoma jasne i posebno je bitna ova druga, to je praktična stvar, koju svaki trener treba da ima u svome klubu, ukoliko nema dnevnik treninga imaće velik problem sa inspekcijom i prete mu kazne. Imali smo mnogo primera tokom inspekcijskih nadzora da treneri nemaju dnevnike treninga i odličili smo da im pomognemo i nakon ovog seminara da svi klubovi i treneri imaju potrebnu dokumentaciju za nastavak rada”, rekao je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like