Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je tradicionalno održana Svetosavska akademija tokom koje su podeljenje Svetosavske povelje i novčane nagrade učenicima koji su postigli izuzetne uspehe na republičkom i međunarodnom nivou iz nekoliko različitih oblasti u toku prošle školske godine.

Ove godine, kako je objasnila načelnica Gradske uprave za obrazovanje Mirjana Pjevac, Svetosavsku povelju dobilo je 64 učenika osnovnih i srednjih škola koji su osvojili jedno od prva tri mesta na nekom od državnih takmičenja, jedno od prvih pet mesta na međunarodnim takmičenjima, odnosno za oblast muzičke kulture prvo mesto i laureate.

Pjevac je čestatala svim nagrađenim učenicima i njihovim mentorima i istakla da su oni dokaz da Mitrovica obiluje sa pametnim, mladim i perspektivnim ljudima.

Slavko Krstić, učenik trećeg razreda Mitrovačke gimnazije i jedan od dobitnika Svetosavske povelje, ovo priznanje zaslužio je zahvaljujući osvajanju nekoliko republičkih nagrada.

„Današnje priznanje ima veliki značaj za mene iz razloga zato što je to potvrda mog dobrog rada iz prethodne godine, ali i podsticaj da tako nastavim i u budućnosti“, rekao je Slavko.

Slavko Krstić

On je ove godine nagrađen sa dve povelje, jednom iz matematike i jednom iz fizike.

Među nagrađenim učenicima našla se i Sara Nikolić, mlada pijanistkinja iz Mačvanske Mitrovice, učenica drugog razreda Srednje muzičke škole „Petar Krančević“.

„Ponosna sam na sve moje uspehe iz prethodne godine i Svetosavska povelja je samo kruna na sve što sam postigla, za sav moj trud i moje zalaganje. Poručujem mojim vršnjacima da budu vredni, uporni i da rade ono što vole“, rekla je Sara.

Sara Nikolić

Svi dobitnici Svetosavske povelje nagrađeni su sa 10.000 dinara, a njihovi mentori sa 3.000 dinara. Spisak dobitnika možete pronaći OVDE.

Možda Vam se svidi i