Dodeljena sredstva za prevoz studenata

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici juče su zvanično potpisani ugovori o subvencionisanju prevoza studenata.

Ugovori su potpisani između predstavnika Gradske uprave za obrazovanje i dvanaest studenata koji su ove godine putem konkursa ostvarili pravo na subvencije. Radi se o studentima sa prebivalištem na teritoriji Grada Sremska Mitrovica koji svakodnevno putuju na relaciji grad – univerzitetski centar (na teritoriji Republike Srbije).

“Ovaj konkurs i rezultati svedoče o pomoći lokalne samouprave studentima i svoj deci naše gradske teritorije. Ovo je i naša dužnost i naša obaveza, a pomoć je i za kućne budžete i roditelje koji finansiraju školovanje dece, ali najviše znači toj deci od koje i mi, i njihovi roditelji očekujemo da tu pomoć opravdaju”, rekao je prilikom potpisivanja ugovora Zoran Miščević zamenik načelnika Gradske uprave za obrazovanje.

On je podsetio da je konkurs raspisan u septembru mesecu i da je na njega stiglo ukupno 13 prijava, od kojih jedna nije ispunjavala uslove istog. Zbog obaveza na fakultetima deo studenata koji su ostvarili pravo na subvencije nisu prisustvovali potpisivanju ugovora.

Mihajlo Isaković student Visoke hotelijerske škole u Beogradu, kratko je rekao da će ovaj vid pomoći od strane grada značiti puno i njemu i njegovim roditeljima, odnosno njihovom kućnom budžetu.

Po zaključenju Ugovora, korisnik sredstava je dužan da dostavi pravdanje o svakodnevnom putovanju u vidu studentske mesečne autobuske ili studentske mesečne vozne karte za prevoz koja će se dostavljati najkasnije do 5-og u narednom mesecu.

“Ova pomoć nam mnogo znači, finansijki naravno. Mesečna karta košta oko 13.000, Grad nas donira 80%, a ostatak naši roditelji. Zahvaljujem se Gradu i u ime roditelja i u ime studenata koji su prisutni i onih koji nisu tu, a dobili su pomoć, rekla je Jelena Mirnić iz Laćarka, inače student je prve godine na master studijama na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu.

Spisak studenata koji su ostvarili pravo na subvencionisani prevoz.

Možda Vam se svidi i