Do kraja godine rekonstrukcija još jedne ambulante

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Nakon uspešno završene rekonstrukcije zdravstvene ambulante u Velikim Radincima, lokalna samouprava grada Sremska Mitrovica u saradnji sa Kancelarijom za javna ulaganja će rekonstruisati i ambulantu u Radenkoviću.

Zgradu u kojoj se nekada nalazila ambulanta u Radenkoviću i koju u narednim mesecima čekaju temeljni i obimni radovi prošle nedelje obišao je načelnik Gradske uprave za zdravstvenu i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić i predstavnici Kancelarije.

„Ono što smo zatekli u Radenkoviću je zaista žalosno, osim krova sve ostalo na objektu zahteva radove. Zgrada jeste stara i zapuštena, ali mislim da je ljudski faktor u velikoj meri uticao na samo stanje u kojem se nalazi. Nekoliko prozora je povađeno, vrata se ne zaključavaju, objekat je pun smeća, zidovi se ljušte, generalno izuzetno loše stanje ambulante“, objašnjava Mirnić.

Prema njegovim rečima u narednom periodu Upravu na čijem je čelu očekuje potpisivanje ugovora sa Kancelarijom, a zatim i raspisivanje javne nabavke za izvođača radova.

„Sa Kancelarijom za javna ulaganja imamo odličnu saradnju i nemam ni najmanju sumnju da će i ovaj projekat realizovan bez većih problema i onako kako je to projektom predviđeno“, kaže Mirnić.

On nije želeo da precizira u kom vremenskom periodu će kompletna rekonstrukcija biti završena, ali je istakao da će svi radovi biti privedeni kraju do Nove godine.

Radovi će obuhvatati uređenje spoljašnjosti i unutrašnjosti objekta, podova, kompletno gletovanje zidova, krečenje, zamenu instalacija, stolarije, spuštanje plafona, uređenje dva toaleta, postavljanje rampe za invalide… Aposolutno sve osim krova će biti rekonstrisano.

„Ambulante, kao i škole su od izuzetnog značaja za život ljudi u seoskim sredinama, jer ako im uskratimo zdravstvenu zaštitu i obrazovanje onda se gubi svaki smisao priče o opstanku sela. Upravo zbog toga grad Sremska Mitrovica iz sopstvenog budžeta finansira rad 10 lekara koji su prema novom „Kadrovskom planu“ Vlade Republike Srbije višak. Nama su oni preko potrebni, jer Mitrovica ima veliki broj sela koja su prilično razuđena. U Radenkoviću lekar boravi samo jednom nedeljno i to četvrtkom, svesni smo da je to malo, pa ćemo pokušati ako ništa drugo bar da obezbedimo medicinsku sestru/tehničara koji će u ambulanti raditi nekoliko dana u nedelji“, kaže Mirnić.

U Mačvi u većini zdravstvenih ambulanti su, prema negovim rečima, dobri uslovi, ali pored Radenkovića ambulante u obe Zasavice zahtevaju kompletne rekonstrukcije.

Možda Vam se svidi i