Sremska Mitrovica – Radovi na izgradnji novog bunara u Divošu koji će ovo selo snabdevati snabdevati vodom za piće su i zvanično završeni.

Prema informacijama iz „Vodovoda“ voda iz bunara se za sada vodi kao tehnička i kao takva puštena je u sistem, međutim još uvek ne može da se koristi za piće.

„Bunar je izdašan, što znači da će vode biti u dovoljnim količinama za potrebe meštana ovog sela, a ono što se trenutno čeka jeste da sve analize vode koje moraju biti urađene pokažu da je ona bakteriološki i hemijski ispravna za piće“, objašnjavaju iz „Vodovoda“ i dodaju da se radi na ispiranju mreže i bunara.

Vodom za piće Divošani se i dalje snabdevaju iz cisterni.

Podsećamo, nakon što je polovinom novembra meseca u Divošu ustanovljena povećana vrednost mutnoće vode, iznad granica propisanih Pravilnikom o higijenskoj ispravnosti vode za piće, odmah su preduzete sve neophodne mere kako bi meštani ovog sela imali tehničku vodu za svakodnevnu upotrebu, kao i vodu za piće koja stiže iz cisterni. Nedugo zatim na Skupštini grada usvojen je i predlog izmene poslovanja „Vodovoda“ i tako omogućena izgradnja novog bunara.

Vrednost radova izgradnje novog bunara iznosili su 3.700.000 dinara, a sredstva su obezbeđena iz sopstvenih prihoda JKP „Vodovod“.

You may also like