Sremska Mitrovica – Granata za koju se veruje da je zaostala iz II Svetskog rata i koju je zemlja vremenom izbacila u kanal u ulici 10. marta u Bosutu kod broja 143 danas je bezbedno uklonjena.

Kako je za Ozon rekao Predrag Vladisavljević, šef Odseka za upravljanje rizikom i civilnu zaštitu Odeljenja za vandredne situacije u Sremskoj Mitrovici prijava o granati upućena je u subotu, 6. januara.

„Po prijavi dobijenoj u poslepodnevnim satima u subotu, 6. januara nadležna policijska služba Odeljenja krimi tehnike Policijske uprave Sremska Mitrovica u naseljenom mestu Bosut, ulica 10. marta kod broja 143 ustanovila je artiljerijsku granatu 80 mm. U skladu sa Uredbom o zaštiti od neeksplodiranih ubojitih sredstava iz avgusta 2013. godine, a u cilju hitnog postupanja, odnosno kako bi se u što kraćem vremenskom periodu i neugrožavajući živote i imovinu građana kao i postupajućih policijskih službenika uništilo neeksplodirano ubojitno sredstvo, odmah je obavešten Sektor za Vanredene situacije odnosno Uprava za civilnu zaštitu u Sremskoj Mitrovici“, rekao je Vladisavljević.

Kako je dalje dodao, jutros oko 10 časova neeksplodirano ubojito sredstvo je bezbedno uz poštovanje svih zakonskih procedura transportovano i biće uništeno na za tu namenu odgovarajućoj javnoj površini.

Prema njegovim rečima radi se o granati zaostaloj iz II Svetskog rata, a bezbednost meštana Bosuta do trenutka transportovanja iste nije bila ugrožena, jer je granata bila obezbeđena i na licu mesta postavljeni su policijski službenici.

Foto: ilustracija

You may also like