Ambasador Kipra posetio Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Deca Sremske Mitrovice i ove godine učestvovaće u manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“ i to pod zastavom Kipra.

Tim povodom gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader zajedno sa saradnicima ugostio je ambasadora Kipra u Srbiji gospodina Constantinosa Eliades, kao i predstavnike organizacije „Srbija u ritmu Evrope“, na čelu sa Igorom Karadarevićem.

„Veliko je zadovoljstvo posetiti Sremsku Mitrovicu, zaista lep grad sa bogatom tradicijom i istorijom. Danas sam imao priliku da razmenim mišljenje sa gradonačelnikom i njegovim timom, razgovarali smo o pokretanju nove saradnje između moje ambasade Republike Kipra i Grada Sremske Mitrovice. Ovaj grad ima veliki potencijal u oblasti privrede, poljoprivrede, turizma, tako da vidim razlog za saradnju. Naravno, na današnjem sastanku smo pre svega dogovorili da dece Sremske Mitrovice predstavljaju Kipar na manifestaciji „Srbija u ritmu Evrope“. Srećan sam zbog postignutog dogovora i zaista se nadam da će deca Sremske Mitrovice pobediti i dobiti priliku da posete Kipar“, rekao je ambasador Eliades.

Direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“ Karadarević, iskoristio je današnju posetu kako bi predstavnicima Sremske Mitrovice uručio poziv da budu deo delegacije koja će posetiti Maltu u kojoj će se ove godine održati manifestacija „Malta u ritmu Evrope“.

„Srbija u ritmu Evrope“ je najveća dečija manifestacija u našoj zemlji i podržana je od strane ambasada zemalja Evropske unije. Cilj manifestacije jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

You may also like