Zimska služba spremno dočekuje sneg

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Preduzeće „Sirmiumput“ i ove godine angažovalo je sremskomitrovački “Hidrograđevinar” za zimsko održavanje saobraćajnica na teritoriji Grada Sremska Mitrovica.

Tim povodom danas je u bazi “Hidrograđevinara” održana smotra mehanizacije na kojoj je konstatovano da je sva potrebna mehanizacija na broju i u ispravnom stanju, kao i da postoje dovoljne količine soli i rizle za sam početak zime.

Zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i Miroslav Keser, direktor „Sirmiumputa“ prilikom smotre složili su se da će Mitrovica i ove godine spremno dočekati prve snežne padavine koje su najavljene već za predstojeći vikend.

Od potrebne mehanizacije za zimsko održavanje saobraćajnica „Hidrograđevinar“ raspolaže sa osam kamiona, od čega je šest sa noževima, a dva sa rasipačem soli, jedanim buldožerom i četiri putarska vozila. Što se tiče soli nje trenutno ima oko 150 tona, a takozvane rizle oko 60 tona.

Zadatak zimske službe je da održava lokalne puteve i gradske saobraćajnice na teritoriji Grada Sremska Mitrovica u ukupnoj dužini oko 200 kilometara. Za ovaj posao “Hidrograđevinar” je dobio sredstva u iznosu od 11,5 miliona dinara.

Zimska sezona je zvanično počela 15. novembra i traje do 31. marta, ali početak i kraj rada zimskih službi se prilagođava vremenskim uslovima.

You may also like