Zbog leda obustavljena plovidba Savom i Dunavom

Od strane Ozon
1 komentar

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture proglasilo je obustavu plovidbe Dunavom od Bezdana do Prahova zbog pojave leda i jakih udara vetra. Zbog leda je obustavljena plovidba i na Savi, osim za brodove za vanredne situacije i spašavanja.

sava

Prema rečima pomoćnika ministra za vodni saobraćaj Veljka Kovačevića, obustava važi za sva plovila, odnosno za teretne i putničke bodove i čamce.

„Obustava je proglašena u 14 časova i ostaće na snazi do daljeg“, kazao je Kovačević a prenosi Ministarstvo saobraćaja.

Kovačević je naveo da je plovidba od Bezdana do Golupca obustavljena zbog pojave leda, a od Golupca do Prahova zbog jakih udara vetra.

On je dodao i da je na beogradskom sektoru Dunava angažovan brod Topola koji je do sada intervenisao kod mosta Mihajlo Pupin, gde su četiri barže bile zarobljene ledom, i kod hotela Jugoslavija.

Pomoćnik ministra je podsetio da je i dalje na snazi odluka o obustavi saobraćaja na Tisi, na kanalu Dunav-Tisa-Dunav.

Zbog leda i jakog vetra u 17 sati je proglašena obustava plovidbe i na Savi, za sva plovila osim brodova za vanredne situacije i spašavanja dok su za drumski saobraćaj večeras neprohodne pojedine deonice kod Šapca, Trgovišta i Vladičinog Hana.

Uprkos lošim vremenskim uslovima situacija u drumskom, železničkom, vazdušnom i vodnom saobraćaju je pod kontrolom, a nadležni iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture konstantno rade na raščišćavanju snega i leda, saopštilo je ministarstvo.

Obustava plovidbe biće na snazi dok se ne stvore uslovi za nesmetanu i bezbednu plovidbu, navodi se u saopštenju.

You may also like

1 komentar

Dmitrij Pesic 09.01.2017. - 12:58 pm

A jel se moze odati tuda?

Komentari su zatvoreni.