Završeni izbori za članove saveta mesnih zajednica

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U nedelju, 25. juna održani su izbori za članove savete mesnih zajednica sa teritorije opštine Sremska Mitrovica. Birano je ukupno 34 saveta, a izlaznost na izborima je iznosila nešto više od 10%.

Prema rečima predsednik izborne komisije Miroslava Jokić, izbori su protekli regularno, bez problema i nepravilnosti.

„Izbori su protekli u najboljem mogućem redu, zapisnici koji su predati od strane predsednika biračkih odbora su u potpunosti ispravni i u njima takođe nisu konstatovane nikakve nepravilnosti“, rekao je Jokić.

On je obasnio da će nakon isteka 24 časa od zatvaranja biračkih mesta biti poznati i konačni rezultati izbora, odnosno imena svih ljudi koju su ušli u savete mesnih zajednica.

Izlaznost je bila nešto veća od 10%, a veći broj glasača je izašao na izbore u selima, nego u samom gradu.

„Svoje biračko pravo iskoristilo je 8.147 birača , ono što je primetno jeste da je bila veća izlaznost u selima i možemo reći da je Laćarak tu negde i prednjačio. Naviše kandidata je bilo za članove saveta mesne zajednice naseljenog mesta Kuzmin, gde je u savet ulazilo 9 članova, a bilo je prijavljeno duplo više kandidata“, rekao je Jokić.

Prve konsultativne sednice biće održane u narednih 10 do 15 dana, a na njima će biti izglasani i predsednici i zamenici predsednika mesnih zajednica.

Možda Vam se svidi i