Zatvorena hladnjača zbog „neposredne opasnosti od požara“

Od strane Ozon
0 komentar

Zatvaranjem jedne od najvećih hladnjača u regionu bez posla će ostati preko 150 zaposlenih a jedan od najvećih stranih investitora u Sremu otići će iz zemlje.

Predstavnici Ministarstva unutrašnjih poslova, odnosno Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici u pratnji policijskih službenika zatvorili su skladišni prostor poslovnog objekta izgrađenog u Novim Banovcima jer je prema njihovoj proceni hladnjača sa smrznutom robom u „neposrednoj opasnosti od požara“.

Ono što zahteva protivpožarna inspekcija, ne dozvoljava sanitarna inspekcija, tako da će zbog neusklađenosti propisa hladnjača biti zatvorena a u njoj i velika količina mesa i druge robe kojom se snabdeva 360 prodajnih objekata u zemlji.

U kompaniji „Ajmaks“ čija je hladnjača zatvorena kažu da poseduju sva potrebna dokumenta za objekat, naročito kada su u pitanju protivpožarni sistemi o čemu svedoči velika količina dokumentacije koja je predata Odeljenju za vanredne situacije.

Takođe, angažovali su i ovlašćenog licinciranog inženjera protivpožarne zaštite koji je utvrdio da nema neposredne opasnosti od požara. Iz Odeljenja za vanredne situacije u Sremskoj Mitrovici se još nisu oglasili povodom ovog slučaja.

Zaposlenima u hladnjači nije jasno kako je to smrznuta roba u opasnosti od požara i kako je moguće da jedan od najmodernijih objekata ove vrste u regionu bude zatvoren.

Takođe, strahuju za svoja radna mesta ukoliko zatvaranje hladnjače potraje.

Izvor RTV

Možda Vam se svidi i