Žandarmerija oduševila najmlađe Mitrovčane (FOTO, VIDEO)

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom Dana grada i Gradske slave na Trgu Ćire Milekića u Sremskoj Mitrovici juče je treću godinu za redom održana „Pokazna vežba Jedinice specijalističke čete odreda iz Novog Sada“.

Javna prezentacija opreme, vozila i ljudstva usmerena je na upoznavanje osnovnih principa delovanja i nadležnosti Žandarmerije Srbije, a Mitrovčani su baš kao i prethodne dve godine bili oduševljeni manifestacijom, pre svega naši najmlađi sugrađani.

Cilj manifestacije je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom Žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane. Uz to se, na primeren i očigledan način, doprinosi smanjenju straha od uniformi i uniformisanih lica, koji je čest kod najmlađih, i izgrađivanju i podizanju svesti o tome u kojim hitnim slučajevima, kada i kako, svi mogu da se obrate za pomoć pripadnicima Žandarmerije.

Kroz vežbe pripadnici Žandarmerije su pokazali kako održavaju fizičku i psihičku spremnost da u svakoj situaciji adekvatno reaguju. Prisutni su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika Žandarmerije. Demonstrirana je oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica, a s obzirom na interaktivni karakter manifestacije Mitrovčani su imali priliku da učestvuju u delu programa, razgovaraju sa pripadnicima Žandarmerije, uđu u vozila, drže opremu u svojim rukama.

Pokaznu vežbu pripadnika Žandarmerije organizovala je lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica.

 

Možda Vam se svidi i