Za tri dana otkriveno 23 migranata u kamionima

Od strane Ozon
0 komentar

Carinici su prošle nedelje, za samo tri dana, sprečili 23 migranta, uglavnom iz Avganistana, da ilegalno pređu granicu Srbije.

U jutarnjim časovima, 7. juna, na izlazu graničnog prelaza Šid, carinski službenici su, kontrolišući kamion čija je krajnja destinacija bila Slovenija, pronašli tri mladića, čije su skrovište bile kutije sa delovima za klima uređaje, navodi se u saopštenju Uprave carina.

Sledećeg dana na Šidu pojavila su se dva kamiona koja su na italijansko tržište transportovala robu iz Srbije, a u čijim tovarima su se krili i „ilegalci“ iz Avganistana i Sirije.

U prvom kamionu, njih osmorica pokušala su ilegalno da pređu granicu, sakrivši se u tovaru unihop čarapa.

U isto vreme, za detaljan pregled izdvojen je i kamion italijanskih registarskih oznaka, čiji je vozač carinicima rekao da je primetio prljave tragove na prikolici.

Ispostavilo se da su njegove sumnje da se neko krije u tovarnom prostoru bile osnovane, jer su ubrzo među delovima kotlova za centralno grejanje pronađeni jedan Avganistanac i dvojica Iračana.

Samo četiri sata kasnije, pristigao je još jedan kamion u kome su skrovište pronašla tri, ovoga puta maloletna, državljanina Avganistana.

Najverovatnije dok je vozač pravio pauzu u blizini granice, dečaci su skinuli carinsku sajlu i sakrili se između paleta sa plastičnom ambalažom i delovima sistema brisača koji su bili na putu iz Srbije ka Nemačkoj.

Na izlazu graničnog prelaza Sremska Rača, carinici su 9. juna otkrili još tri migranta.

Oni su presekli carinsku sajlu na prikolici kamiona koji je iz Zaječara u Bosnu i Hercegovinu prevozio električne kablove i to su, pretpostavlja se, učinili, kao i migranti na prethodnom prelazu, dok se vozač odmarao na benzinskoj stanici.

Poslednja trojica migranata koji su, skrivajući se među tovarom, pokušali ilegalno da pređu granicu i domognu se neke od zemalja EU, pronađena su na Batrovcima, u kamionu koji je prevozio zimnicu u Hrvatsku.

RTV

Možda Vam se svidi i