Sremska Mitrovica – Na sreću Mitrovčana, ali i drugih posetilaca popularnih Briona ove godine izgledi da do kraja kupališne sezone počne naplata parkinga u novouvedenoj plavoj zoni na Gradskoj plaži su minimalni.

Tehnički uslovi za tako nešto još uvek nisu ispunjeni, potvrđeno je iz Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove.

„Javno komunalno preuzeće „Komunalije“ zaduženo je da ispuni sve tehničke preduslove da naplata parkinga u plavoj, četvrtoj parking zoni u našem gradu otpočne, međutim ti preduslovi još uvek nisu ispunjeni“, rekao je Miroslav Jovanović, načelnik Uprave za saobraćaj.

Kako je dalje objasnio Jovanović potrebno je postaviti saobraćajne znake, obeležiti parking mesta, ali i ono navažnije – u postojeći softver uneti izmene koje se odnose ne samo na plavu parking zonu, nego i na preostale tri (zelenu, žutu, crvenu) s obzirom na to da je u tim zonama došlo do određenih promena, odnosno korekcije cena.

„Prvobitno je najavljeno da će naplata parkinga u plavoj zoni početi 1. avgusta, zatim je taj termin pomeren na 1. septembar, ali imajući u vidu to da se kupališna sezona završava 10. septembra, velike su šanse da početak naplate ostavimo za naredno leto“, rekao je Jovanović.

Podsećamo, plava parking zona se nalazi na Gradskoj plaži, a obuhvata 77 parking mesta koja se nalaze na prostoru od početka nasipa (restorana „Ribolovac“) do terena FK „Srem“.

Parkiranje u ovoj zoni će se naplaćivati samo tokom jednog dela godine, odnosno od 10. juna do 10. septembra i to svakog dana u vremenskom periodu od 08 do 20 časova.

Za sat vremena parkiranja u novouvedenoj plavoj zoni Mitrovčani će morati da izdovoje 50, odnosno za celodnevno parkiranje 170 dinara.

Možda Vam se svidi i