Vredno u Mačvanskoj Mitrovci

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U prvoj polovini februara meseca realizovani su radovi na izmeštanju glavne vodovodne cevi u naselju Modran u Mačvanskoj Mitrovici. Radove je u cilju obezbeđivanja boljeg kvaliteta snabdevanja vodom ralizovalo Javno komunalno preduzeće “Vodovod” iz Sremske Mitrovice, a na inicijativu saveta Mesne zajednice ovog mačvanskog mesta.

Kako je objasnio predsednik saveta MZ Mačvanska Mitrovica Miloš Kovač zbog neplanske i divlje gradnje u pomenutom naselju glavna vodovodna cev, odnosno vod koji je vodio ka Salašu Noćajskom nalazio se ispod kuća. Na to niko nije obraćao pažnju sve dok nedavno nije došlo do pucanja cevi i prodiranja vode u jednu od kuća.

Radnici sremskomitrovačkog „Vodovoda“ su odmah po prijavi havarije izašli na teren i završili su radove na postavljanju novog polietilenskog cevovoda. Kvar je otklonjen, a ujedno sa ovim radovima je rešen i višegodišnji problem smanjenog pritiska vode. Stari cevovod je u sklopu pomenutih radova stavljen van funkcije.

“Moram da pohvalim naše komunalno preduzeće, jer je posao izvršen u kratkom vremenskom roku i mislim da niko od meštana kako Mačvanske Mitrovice, tako ni Salaša Noćajskog nije osetio izvođenje tih radova. Takođe moram da napomenem da su put koji smo mi nasuli prošle godine, a koji su oni zbog popravljanja voda morali da raskopaju, nakon završenih radova vratili u pređašnje stanje”, rekao je Kovač.

Vrednost izvršenih radova iznosi oko 250 hiljada dinara, a sredstva su kompletno obezbeđena iz budžeta JKP „Vodovod”.

Kovač je najavio da će se u toku 2018. godine nastaviti sa obećanim radovima u naseljenom mestu Mačvanska Mitrovica, konkretno u naseljenom mestu Lopatovac će se u ovoj godini završiti izgradnja niskonaponske mreže. Te radove izvešće i finansirati Elektrodistribucija Šabac, dok je sama priprema terena bila zadatak mesne zajednice.

“Izgradnja niskonaponske mreže u naselju Lopatovac je nešto što smo obećali ljudima koji u tom delu Mačvanske Mitrovice žive, ali moram da napomenem da će meštani sami morati da izvrše priključivanje svojih domova na mrežu”, objašnjava Kovač.

Od 1. marta će ponovo krenuti i svakodnevno uređenje i održavanje higijene ovog mačvanskog mesta. Za te poslove kao i prošle godine biće zadužen Kazneno popravni zavod Sremska Mitrovica.

“Nedavno je raspisan konkurs, KPZ je dao najbolju ponudu i saradnja MZ sa njima će se nastaviti kao i do nove godine. Cena koju su oni ponudili, a mi prihvatili jeste 78 dinara bez PDV-a po radnom satu za svako angažovano lice. Naše je da obezbedimo mašine i alat, a oni će obezbediti zaštitnu opremu. Mačvanska će se ponovo sređivati svakodnevno i za te poslove biće zadužena četiri lica na izdržavanju zatvorske kazne”, priča Kovač i dodaje da je pored uređenja priobalja, košenja zelenih površina i čišćenja smeća, Kazneno popravni zavod preuzeo i brigu o održavanju dva groblja koja se nalaze u maloj Mitrovici.

Prema rečima Kovača i pored toga što nacrtom budžeta Grada Sremska Mitrovica za ovu godinu izgradnja novog mosta preko kanala Bogaz nisu planirana, postoje naznake da bi se taj posao u ovoj godini ipak mogao realizovati obzirom na to da je preko postojećeg mosta zabranjeno saobraćanje motornih vozila.

Možda Vam se svidi i