Vladimire, srećan put!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Vladimira Novotni iz Sremske Mitrovice koji se zajedno sa Nikolom Kacin iz Berlina i Dejanom Isaković iz Šapca nalazi u moto timu „Mongolija 2017“ na put dug 20.000 kilometara do Ulan Batora i nazad juče su ispratili njegovi sugrađani.

Ukoliko sve bude teklo onako kako su članovi moto tima „Mongolija“ zamislili, u Srbiju bi trebali da se vrate za mesec i po dana, odnosno oko 1. avgusta.

„Cilj naše misije pre svega jeste jeste avantura, želimo da vidimo neke nove zemlje, da upoznamo druge regije i ljude. Mene konkretno je privukla priča o Mongoliji, o vožnji kroz pustinju Gobi i činjenica da ne može baš svako da se odluči i uradi ovako nešto“, rekao je Novotni, dugogodišnji član Moto kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

On je objasnio da će prvih nekoliko dana prelaziti više od 1.000 kilometara puta dnevno, a da će se kasnije taj broj pređenih kilometara smanjivati i prilagođavati uslovima puta.

„U potpunosti smo spremni za avanturu koja je ispred nas, motori si spremni, mi smo prošli zdravstvene preglede, primili određene vakcine, imali obuku iz pružanja prve pomoći, ostaje samo da krenemo“, rekao je Novotni.

Kolibar Milenko Krkelja predsednik MC „Srem“ i Moto asocijacije Srbije kratko je rekao da su svi u klubu oduševljeni činjenicom da jedan njihov član odlučio na takav podvig.

„Vladimiru smo pomogli onoliko koliko smo mogli, trudili smo se da damo svoj doprinos. To je jako veliki poduhvat i treba biti izuzetno hrabar čovek i odlučiti se za tako nešto. Ovo je sjajna promocija ne samo našeg kluba, nego i Sremske Mitrovice“, rekao je Kolibar.

Ispred Grada Sremske Mitrovice srećan put mitrovačkom bajkeru poželeo je Nemanja Crnić koji je kratko dodao da je lokalna samouprava podržala čitav projekat određenim materijalnim sredstvima.

„Na svom putu do Mongolije Vladimir će svakako biti ambasador našeg grada i zato je Grad iza njega u svakom pogledu“, rekao je Crnić.

Okvirna ruta putovanja je: Beograd-Budimpešta (HU)-Miškolc (HU)-Košice (PL)-Kiev (UA)-Kursk (RU) – Voronjež(RU)-Saratov-Samara-Celabinsk-Petropavlovsk-Astana (KZ)-Novosibirsk ulazak u Mongoliju kod jezera Ulaangom I zatim ka Ulan Batoru, pustinji Gobi, Kineska granica I povratak preko: Bajkalskog jezera-Irkutsk-Krasnojarsk-Omsk-Jekaterinburg-Perm-Moskva-MinskI istim tragom kroz Poljsku nazad u Beograd.

You may also like