Vladimir Novotni sutra na motoru kreće do Mongolije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Mitrovčanin Vladimir Novotni zajedno sa Dejanom Isaković iz Šapca i Nikolom Kacin koji živi u Berlinu sutra će krenuti na put dug 20.000 kilometara od Beograda do Ulan Batora, glavnog grada Mongolije i nazad.

Ispraćaj trojice bajkera zakazan je za sutra u 18 časova ispred „Bajk kafea“ u Sremskoj Mitrovici, a kako je za Ozon kratko prokomentarisao Novotni sve je spremno za put.

„Trema pred put je prisutna, ali je pozitivna tako da je to dobro. Sa nastrpljenjem čekam da krenem u novu avanturu“, rekao je Novotni i pozvao svoje sugrađane da se pridruže sutra ispred „Bajk kafea“ i daju podrški njemu i njegovim prijateljima sa kojima kreće na put.

Kako je ranije objasnio Novotni ukoliko sve bude po planu oni svoje putovanje završiti za 45 dana, negde oko 1. avgusta, ali sve zavisi od mnogobrojnih faktora kao što su vremenski uslovi, uslovi na putevima, pa mogućnost pojave kvara na nekom od motora i slično.

Putovaće se kroz Sibir, ali i kroz pustinju Gobi, u jednom pravcu ukupno 10.000 kilometara.

Okvirna ruta putovanja je: Beograd-Budimpešta (HU)-Miškolc (HU)-Košice (PL)-Kiev (UA)-Kursk (RU) – Voronjež(RU)-Saratov-Samara-Celabinsk-Petropavlovsk-Astana (KZ)-Novosibirsk ulazak u Mongoliju kod jezera Ulaangom I zatim ka Ulan Batoru, pustinji Gobi, Kineska granica I povratak preko: Bajkalskog jezera-Irkutsk-Krasnojarsk-Omsk-Jekaterinburg-Perm-Moskva-MinskI istim tragom kroz Poljsku nazad u Beograd.

Možda Vam se svidi i