Sremska Mitrovica – Četrnaestu godina za redom u Sremskoj Mitrovici održaće se „Srem folk fest“, međunarodni festival folklora koji okuplja ne samo veliki broj publike, nego i samih učesnika, a iz godine u godinu i jednih i drugih je sve više.

Početak festivala zakazan je za večeras, a pre samih koncertnih nastupa na bini postavljenoj na Žitnom trgu, učesnici će defilovati centralnim ulicama grada. Početak defilea zakazan je za 19:30 časova, a u večerašnjoj povorci će biti ansambli iz Češke, Turske, Perua, Čilea, Bugarske, Grčke, kao i domaćini festivala Folklorni ansambl „Branko Radičević“ iz Sremske Mitrovice.

Zvanično otvaranje festivala je u 20:30 časova.

U subotu Mitrovčanima će se predstaviti folklorne grupe iz Bugarske, Grčke, Slovačke, Bosne i Hercegovine, Perua i ansambl mađarske nacionalne zajednice iz Sremske Mitrovice.

Naredni dan, odnosno u nedelju, 13. avgusta nastupiće grupe iz Turske, Čilea, Makedonije, Rumunije, iz južne srpske pokrajine Kosova i Metohije, kao Folklorni ansambl „Srijem -Hrvatski dom“ iz Sremske Mitrovice, a u ponedeljak grupe iz Češke Republike, Turske, Perua, Bugarske, Grčke, Folklorni ansambl „Tradicija“ iz Trstenika i mitrovačka „Kolomejka“.

U slučaju lošeg vremena koncerti će se održati u hali Poslovno sportskog centra „Pinki“, bez festivalskih defilea. Početak koncerata zakazan je za 20:30 časova.

Možda Vam se svidi i