Sremska Mitrovica – XIV sednica Skupštine Grada Sremska Mitrovica održana je juče, a većinom odborničkih glasova između ostalog usvojen je i Predlog odluke o izmenama i dopunama odluke o lokalnim komunalnim taksama po kojem će u Mitrovici biti uvedena još jedna parking zona, a biće i korekcija u samim cenama parkinga.

Prema rečima gradonačelnika Sremske Mitrovice Vladimir Sanader do korekcije cena je došlo upravo iz razloga što se pokušava uvesti nova zona parkiranja.

„Promena cene parkinga je došla iz razloga zato što pokušavamo da uvedemo nove zone koje će se naplaćivati, a samim tim smo negde shvatanja da bi trebali tu dnevnu kartu koja je do sada bila 570 dinara, da spustimo za nekih 150 dinara kako bi smo ljudima koji dolaze sa strane omogućili celodnevno parkiranje u određenim zonama grada, s tim naravno da neće moći celodnevno parkiranje da bude u crvenoj zoni, nego samo u žutoj, zelenoj i novouvedenoj četvrtoj, odnosno plavoj zoni“, rekao je gradonačelnik Sanader o ovom usvojenom predlogu.

Sanader je objasnio da će plava zona biti uvedena na Gradskoj plaži i to samo u letnjem periodu, dok će se cene parkiranja u drugim zonama smanjiti sa ciljem da bude dovoljno parking mesta i da se poveća naplata, odnosno prihod Grada po tom osnovu.

„Svrha naplate parkinga je pre svega da ima dovoljno parking mesta, a ne samo da bi smo mi ostvarili neke nenormalne prihode, tako da je cela ova izmena je baš u tom smislu, želimo da omogućimo da oni koji dolaze u grad imaju gde da parkiraju“, rekao je Sanader.

Možda Vam se svidi i