Uspešno realizovana obuka mentalne aritmetike, danas uručeni sertifikati

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je 9 polaznika Obrazovnog centra „Mozaiq“ dobilo sertifikate nakon uspešno završene osmomesečne obuke mentalne aritmetike SuanPan.

Po jedan đak šestak iz svih osnovnih škola sa teritorije grada je zahvaljujući saradnji Gradske uprave za obrazovanje i Obrazovnog centra „Mozaiq“ kroz program „Um caruje“ dobio priliku da na jedan za njih nov i jedinstven način poboljša svoje mentalne mogućnosti.

„Grad Sremska Mitrovica i Uprava za obrazovanje su prepoznali izuzetno dobar program mentalne aritmetike SuanPan, jer on doprinosi razvoju inteligencije, pojačava moć slušanja i razmevanja, razvija brzinu i tačnost, razvija sposobnost logičnog razmišljanja kao i rešavanju problema nedostatka koncentracije, pažnje i pamćenja. Zaista mi je drago što smo sarađivali sa Obrazovnim centrom „Mozaiq“ i svakako imamo u planu da tu dobru saradnju nastavimo i naredne godine. Čestitam svim našim šestacima na uspešno završenoj obuci i nadam se da će im to dosta pomoći u njihom daljem obrazovanju „, rekla je prilikom dodele sertifikata Mirjana Pjevac, načelnica Uprave za obrazovanje.

Jasmina Marković iz Obrazovnog centra „Mozaiq“ je prvo objasnila da mentalna aritmetika nije, kao što mnogi misle, nešto što je namenjeno deci koja su ometena u razvoju.

„Mentalna aritmetika SuanPan je prvenstveno namenjena zdravoj deci uzrasta od 5 do 14 godina i to je način da se kod njih razvije mozak na pravilan način, da se pobolša pažnja, koncentracija i sve ostalo“, rekla je Marković i dodala da je njihov moto „odvojite decu od moderne tehnike“.

„Svi svetski pedijatri i neurolozi upozoravaju na pogubno dejstvo moderne elektronike kod male dece uzrasta do 12 godina i mi takođe želimo da upozorimo na isto, pa tako u našoj obuci mi koristimo samo prste, abakus i svesku i to je sasvim dovoljno da se deca na pravi način razviju. Ono što usvoje u našem centru ostaje za ceo život“, rekla je Marković.

Mentalna aritmetika SuanPan je obrazovno-razvojni program, koji se zasniva na ABAKUSU (računaljci) i služi razvijanju potencijala kod dece u razvojnom periodu (5-14 godina). Metodologija mentalne aritmetike Suan Pan zasniva se na sistemu dve ruke i četiri prsta. Aktivirajući obe ruke istovremeno, podstiče se istovremeni rad leve i desne hemisfere mozga.

Podsticanjem istovremenog rada obe moždane hemisfere dolazi do jačanja sinapsi (veze između neurona) i mozak radi punim kapacitetom.

Mentalna aritmetika Suan Pan kod dece pojačava moć slušanja i razumevanja, predstavlja most između vizuelnog i zamišljenog, razvija brzinu i tačnost, jača sposobnost logičkog razmišljanja i u potpunosti rešava problem nedostatka pažnje, koncentracije i pamćenja.

You may also like