Sremska Mitrovica – Vlada Autonomne pokrajine Vojvodine, preko Uprave za kapitalna ulaganja odobrila je više od 25 miliona dinara za projekat rekonstrukcije ulice Vuka Karadžića u Sremskoj Mitrovici.

Kako se navodi u projektnoj dokumentaciji predviđeno je uređenje pešačkih i saobraćajnih površina.

Radovi će između ostalog podrazumevati pripremne radove koji uključuju obeležavanje trase i objekata, sečenje drveća, rušenje postojećih kolovoza, ivičnjaka, parkinga i totoara, kao i izmeštanje i zaštitu gasovodnih instalacija. Nakon pripremnih slede zemljani radovi odnosno iskop i transport zemljanog materijala, a najveća stavka pri rekonstrukciji saobraćajnice jeste kolovozna konstrukcija. Ova faza uključuje izradu nosivog i habajućeg sloja, izradu trotoara, platoa, postavljanje ivičnjaka i izradu betonskog kolovoza. Poslednje dve stavke u rekonstrukciji saobraćajnih površina jesu odvodnjavanje u izrada saobraćajne signalizacije.

„Rekonstrukcija ove ulice predstavlja završnu fazu projekta rekonstrukcije pešačke zone u centru grada. Ulica Vuka Karadžića koja prolazi pored pešačke zone i spaja najznačajnije turističke lokalitete u Sremskoj Mitrovici se nalazi u lošem stanju i neophodno ju je rekonstruisati i urediti pešačke staze i zelene površine duž saobraćajnice. Na ovaj način će se turistima, posetiocima i samim stanovnicima Mitrovice i okoline omogućiti nesmetan obilazak svih značajnih lokaliteta u gradu (Žitni trg, Muzej Srema, bazilika Svetog Dimitrija, Galerija Lazar Vozarević)“, navodi se u konkursnoj dokumentaciji.

Kako dalje piše, realizacijom ovog projekta Sremska Mitrovica dobija novi izgled centralnog gradskog jezgra koji će doprineti poboljšanju vizuelnog identiteta i atraktivnosti grada. Pored ovog, projektom se olakšava organizovanje i realizovanje mnogobrojnih manifestacija i skupova, odnosno događaja kada je povećano kretanje ljudi kroz centralni deo grada.

Javna nabavka za izvođača radova realizovaće se do novembra meseca, a građevinski radovi do kraja ove ili u prvim mesecima naredne godine, sve u zavisnosti od vremenskih uslova.

Sremska Mitrovica je za rekonstrukciju ulice Vuka Karadžića dobila sredstva u iznosu od 25.549.273 dinara.

Možda Vam se svidi i