Sremska Mitrovica – Kako je najavio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vlladimir Sanader početkom septembra meseca u našem gradu počinje sa radom azil za napuštene životinje.

Azil će se, objašnjava Sanader, nalaziti u okviru Kazneno popravnog doma, a brigu o životinjama pored stručnih lica vodiće i lica na odsluženju zatvorske kazne.

„Svim kazneno popravnim ustanovama je sugerisano od strane Ministarstva pravde, u cilju resocijalizacije osuđenih lica, da ukoliko je to moguće oforme azile za napuštene životinje. Lokalna samouprava Grada Sremska Mitrovica je s obzirom na to da u mitrovačkom KPZ za azil postoje uslovi ušla u neki da tako kažem aranžman sa Zavodom, odnosno u zajednički projekat i već u narednih 10 dana očekujemo početak rada azila“, rekao je Sanader.

On je objasnio da u okviru Zavoda postoje jako dobri uslovi za azil na čijem će se proširivanju kapaciteta raditi u narednom periodu.

„Kazneno popravni zavod je zaista stvorio odlične uslove za boravak napuštenih životinja, a na nama je da vidimo da li će taj azil biti dovoljan ili ćemo morati da izgradimo još jedan azil tamo gde smo ga projektom predvideli – u blizini Regionalne deponije „Srem – Mačva“. Vreme će pokazati šta nam je činiti, ali za sada ovo je jako dobro rešenje dugogodišnjeg problema koji muči naš grad“, rekao je Sanader.

Možda Vam se svidi i