Uručeni pokloni: Laptop Udruženju „Daun“, stolice za prostorije udruženja autista

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici Galerije „Lazar Vozarević“ iz Sremske Mitrovice danas su posetili prostorije Opštinskog udruženja za pomoć osobama sa autizmom i tom prilikom donirali poklone koji su kupljeni zahvaljujući sredstvima prikupljenim kroz humanitarnu akciju “Umetnost u mojim očima”.

Akcija je obuhvatala izložbu radova članova opštinskih udruženja za pomoć osobama sa autizmom i Daunovim sindromom, kao i prodaju bedževa sa motivima tih radova.

“Akcija “Umetnost u mojim očima” je uspešno okončana i na moje veliko zadovoljstvo imala je zaista veliki odjek i odziv naših sugrađana. Kroz akciju je prikupljeno ukupno 57.600 dinara, što znači da smo sve bedževe koje smo štampali prodali. Prikupljena sredstva smo iskoristili za kupovinu stolica za prostorije udruženje osoba sa autizmom, takođe njima smo kupili i nekoliko elektronskih tabli znanja, kao i opremu za likovne radionice, dok smo Udruženju “Daun” kupili laptop računar”, rekao je Milan Marinković, direktor Galerije “Lazar Vozarević”.

Marinković je dodao da će Galerija nastaviti da realizuje slične akije i pozvao sve druge insitucije da krenu njihovim stopama.

Branko Lazić ispred Udruženja za pomoć osoba sa autizmom kratko je rekao da je akcija koju je pokrenula sremskomitrovačka Galerija imala višestruki značaj, pa tako pored prikupljenih sredstava, osobe sa autizmom i Daunovim sindromom su postale vidljivije u društvu. Sa njim se složio i Radovan Kekić, sekretar Udruženja “Daun” koji je dodao da ni jednog trenutka nije posumnjao u uspešnost akcije i zahvalio se njenom inicijatoru.

“Naša prvobitna ideja, odnosno ideja vodilja je bila da je umetnost dostupna svima i da konzment umetnosti može da bude apsolutno svako. Na neki način smo ovde odbranili kulturu i pokazali da ona može da doprinese društvu i da je ona nešto u čega treba i dalje ulagati. Mi smo uz pomoć kulture i ovaj put likovne umetnosti pomogli našim drugarima iz dva udruženja i nastavićemo time da se bavimo u budućnosti”, rekla je istoričarka umetnosti u Galeriji Marija Vuruna.

Predstavnici Galerije, i pomenutih udruženja zahvalili su se svim sugrađanima koji su se odazvali i uključili u humanitarnu akciju “Umetnost u mojim očima”.

You may also like