U Srbiji se narednih dana očekuju veoma visoke temperature i do 38 stepeni, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

 

U većini mesta maksimalna temperatura će biti između 32 i 36 stepeni, a u nedelju i početkom naredne sedmice (10. i 11. jula) ponegde može dostići i do 38 stepeni.

RHMZ je na svom sajtu izdao upozorenje da se topli talas u trajanju od najmanje pet dana od četvrtka očekuje u celoj Vojvodini, a talas vreline od subote će preplaviti i Beograd, Šumadiju, Pomoravlje, jug i jugoistok Srbije.
Sremska Mitrovica


Posebno upozorenje odnosi se na stepen UV indeksa koji će u narednim danima u Srbiji biti od 8 do 10, ali će u četvrtak na Kopaoniku dostići 11, što predstavlja ekstremno visok nivo.

Već u četvrtak će zbog visokih temperatura na teritoriji cele Srbije biti na snazi žuti meteo-alarm koji označava potencijalno opasne vremenske prilike. U petak će u većem delu zemlje biti aktivan narandžasti meteo-alarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske prilike.

Uz tropski talas do utorka moguća je retka pojava lokalnih pljuskova s grmljavinom. U utorak se očekuje kratkotrajno osveženje u severnim krajevima.

Sremska Mitrovica

 

Možda Vam se svidi i