U Sremu na snazi narandžasti meteo alarm

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema informacijama Republičkog hidrometeorološkog zavoda Srbije zbog ekstremno niskih temperatura u četiri regiona na snazi je crveni meteo alarm. U Sremu je situacija nešto bolja i na snazi je narandžasti meteo alarm.

Crveni meteo alarm na snazi je u istočnoj, jugoistočnoj Srbiji, jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Pored Srema narandžasti meteo alarm na snazi je u Banatu, Bačkoj, Šumadiji, Pomoravlju, Zapadnoj Srbiji i Beogradu.

untitled

U čak 11 opština na snazi je i vanredna situacija zbog problema sa snegom, poslednja opština u kojoj je uvedena vanredna situacija je Ivanjica, dok se Aleksinac vratio u normalu.

NARANDŽASTI METEO ALARM – Vreme je opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe.

CRVENI METEO ALARM – Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi.

You may also like