Sremska Mitrovica/Ruma – U Rumi je juče otvorena fabrika nepalske kompanije „CG Corp Global“, koja će proizvoditi nudle svetski poznatog brenda Vai Vai. Ova kompanija prisutna je u 30 zemalja, a ovo je njihov prvi proizvodni pogon u Evropi u koji je uloženo devet miliona evra.

Novu fabriku su, simboličnim presecanjem vrpce, otvorili predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić, vlasnik kompanije Binod Čaudri i ambasadorka Indije Narinder Čauhan.

Na otvaranju ove moderno opremljene fabrike, koja se prostire na 6.000 kvadrata prisutnima se obratio i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović koji je izrazio zadovoljstvo što će ovde do kraja godine posao dobiti 170 radnika. On je naglasio da je otvaranje fabrika poput ove u Rumi, posebno značajno jer doprinosi planu ukupnog trenda smanjivanja broja nezaposlenih, koji je započeo u Vojvodini.

Mirović je istakao da ovo najbolje potvrđuju zvanični pokazatelji, koji govore da je krajem jula ove godine broj nezaposlenih lica u našoj pokrajini, u odnosu na isti period prošle godine, smanjen za 22.140 ili za 11,5 posto.
„Izvoz vojvođanske privrede u prvih sedam meseci ove godine iznosio je gotovo 2,9 milijardi evra, što je za 20,7 posto ili za oko pola milijarde evra više, nego u prvih sedam meseci 2016“, rekao je Mirović i naveo da sav trud koji je ulagan u industrijske zone, kroz podsticaje, politiku stabilnosti i politiku zajedničkog ulaganja daje rezultat.

U ovom trenutku, kako je Mirović rekao, širom Vojvodine, uređuje se 11 industrijskih zona, a konačan cilj jeste da svaka vojvođanska opština ima bar jednu industrijsku zonu spremnu da prihvati i investitore sa najvišim zahtevima.

Predsednik Vučić je istakao da je ugovorom je predviđeno da ovde bude zaposleno 406 ljudi i da je Vlada Srbije tim povodom dala podsticaj 3,95 miliona evra.

On je dodao da je to četvrta fabrika koju je otvorio u Rumi, da je ta opština nekada bila u minusu 500 miliona dinara, a da je sada bar 200 miliona u plusu.

„Stopa nezaposlenosti je 11,8 odsto, a cilj je da nezaposlenost spustimo na 10 odsto što je evropski prosek“, rekao je predsednik Vučić u Rumi.
Vučić se zahvalio „nepalskim prijateljima“ što su došli u Srbiju i tu uložili svoj kapital.

„CG Corp Global“ ima 76 brendova u okviru 122 različite kompanije sa više od 10.000 zaposlenih širom sveta.

Svečanom otvaranju fabrike, prisustvovali su i ministar poljoprivrede Branislav Nedimović, i predsednik opštine Ruma Slađan Mančić.

Možda Vam se svidi i