U pritvoru dva meseca zbog navodne otmice Italijana?!

Od strane Ozon
0 komentar

Petorica državljana Srbije nalaze se u pritvoru jer ih je njihov poslovni partner, Italijan Masimilijano Kolanđeno, prijavio da su ga oteli u Laćarku!

Njihova advokatica Sanja Ćupić Maljković kaže da nema osnova za krivično gonjenje njenih klijenata jer krivično delo nije izvršeno!

Kako pišu „Novosti“, Masimilijano je sa još dvojicom Italijana doputovao u Laćarak kod Sremske Mitrovice kako bi rešio problem sa transakcijom od skoro milion evra, koji je trebalo da budu uplaćeni na osnovu poslovnog ugovora.

Kolanđeno je navodno predstavnik izvesne nemačke kompanije koja je trebalo da uplati novac. Pare su legle na račun njegove firme u jednoj nemačkoj banci, a već sutradan su podignute i tu im se gubi trag!

Masimilijano je doputovao u Srbiju kako bi svojim poslovnim partnerima objasnio gde su pare. On, još dvojica Italijana i petorica srpskih državljana, Ranko Njegovanović (43), iz Laćarka, Dragan Zorić (30), iz Vukovara, Vladimir Trbović (43), iz Šapca, Slobodan Radanović (55), iz Šida, i Aleksandar Radanović (31), iz Šida, našli su se u Rankovoj kući.

Tu im je Kolanđelo objasnio da će rešiti problem s parama, nakon čega su druga dvojica Italijana otišla pravo na aerodrom, a Srbi i Masimilijano u jedan lokalni hotel na večeru.

Kada su svi otišli da spavaju, Masimilijano je poslao poruku nekome u Italiji da je otet, alarmirana je srpska policija koja je pohapsila naše državljane, pišu Novosti.

Italijan je posle date izjave otputovao kući i od tada se nijednom nije pojavio na poziv suda!

Sve to vreme naši državljani sede u pritvoru i najavljuju da će tužiti državu Srbiju jer tvrde da je Italijan sve izmislio i da nisu uradili ništa nezakonito.

Prevario italijanskog mafijaša!

Kolanđeno je poznat i italijanskim medijima, koji su pisali da je od lokalnog kalabrijskog mafijaškog bosa, šefa organizacije „Ndrangeta“ uzeo 100.000 evra. Zauzvrat mu je obećao olsobađajuću presudu pošto je ovaj optužen za trgovinu drogom. Mafijaš je osuđen, a Masimilajnu je poručio da će se pokajati.

Novosti

You may also like