Sremska Mitrovica – Plesni klub „Sirmium dance“ će u nedelju, 5. marta u PSC „Pinki“ biti domaćin trećeg po redu festivala modernog plesa pod nazivom ,,Sirmium Dance Open“.

Festival je takmičarskog karaktera i plesači će se takmičiti u više plesnih disciplina kao što su klasičan balet, moderan balet, jazz stil, art dance, hip-hop, street dance, belly dance…
Takmičenje će se odvijati po uzrasnim kategorijama i to: baby do 6 godina, mini do 9 godina, deca do 13 godina, juniori do 16 godina i seniori od 17 godina pa do 40 godina.

Klubovi učesnici:
1. Klub dobojskih mažoretkinja Bosnia & Herzegovina
2 . Plesna grupa Inanna Serbia
3 . Sirmium dance Serbia
4 . Ashara Serbia
5 . Step Up Serbia
6 . AB DANCE Serbia
7 . Baletski studio „Adagio“ Serbia
8 . Magic Crew Serbia
9 . Stars Serbia 10 Studio Impuls Serbia
11 . PK We dance Gacko Bosnia & Herzegovina
12 . Sport Studio Beograd Serbia
13 . P2 dance Serbia
14 . BSI ART CENTAR Serbia
15 . Baletski studio Talia Serbia
16 . Plesni klub,,Sirmium dance orijental,, Serbia
17 . ,,Studio Olena,, Bosnia & Herzegovina
18 . Dance Orjental Elisa Serbia
19 . Škola baleta Adya Serbia
20. Plesni klub ,,Elektra Serbia
21. Baletski Studio Amadeus Serbia
22. S.A.F.T.Kets Serbia

Ukupan broj učesnika ti na Festivalu je 750 takmičara, a najbolje od njih osim medalja i diploma čekaju i vredne nagrade, a to su nagradna putovanja na neka od sledećih takmičenja Rim, Rimini, Prag.

Takmičenje počinje u 10 časova ,svečani defile klubova predvidjen je za 13 časova kad je i svečano otvaranje uz pozdravni govor načelnika za kulturu, sport i omladinu Ilije Nedića i generalnog sekretara gradskog sportskog saveza Nemanje Crnića.
Ovo je prilika da članovi PK ,,Sirmium Dance“ pred domaćom publikom nastupaju, a i da građani Sremske Mitrovice uživaju u plesu.

Možda Vam se svidi i