Tri godine od majskih poplava

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na današni dan pre tri godine u večernjim satima nivo reke Save kod Sremske Mitrovice dostigao je nikada zabeleženih 869 santimetara. Ubrzo je počela je evakuacija stanovništva iz dela samog grada uz reku, ali i iz Laćarka. Sve češće se moglo čuti pitanje koje su ljudi jedni drugima upućivali, DA LI ĆE SE SAVA IZLITI? Trebalo je pobediti reku, prirodu

Na veliku sreću, a zahvaljujući svim bezimenim, velikim i malim herojima koji su se u Mitrovicu i sela u okolini sjatili sa svih strana Srbije, ali i drugih zemalja, zahvaljujući vojsci, vodoprivrednim preduzećima, raznim privatnim kompanijama, velikim i malim preduzetnicima, medijima, svima onima koji su punili hiljade i hiljade džakova, prikupljali namirnice, vodu, odeću, zahvaljujući svima njima, a pre svega Mitrovčanima priroda nije pobeđena, ali je ukroćena.

Mitrovica je bezbedna.poplave 2014

Zvanično vanredna situacija proglašena je 15. maja za teritoriju cele Srbije, a u Gradu Sremska Mitrovica je trajala do 2. juna kada je procenjeno da opasnost od poplava više ne postoji. Bili su to dugi dani, još duže noći branio se Grad i njegova sela i po suncu i po kiši i golim rukama i mehanizacijom i pesmom i molitvom i slogom.

Uz nadu da se proleće 2014. godine neće ponoviti slike neka nas podsete kako je maj te godine izgledao.
poplave 2014

poplave 2014

poplave 2014

poplave 2014

poplave 2014

poplave 2014

poplave 2014

Možda Vam se svidi i