Potpukovnik Igor Veselinovski iz Sremske Mitrovice, komandant 17. mehanizovanog bataljona Vojske Srbije – kasarne u Bačkoj Topoli, i Mićo Ivančević iz Bačke Topole, civilno lice na službi u toj kasarni, poginuli su u četvrtak ujutru u saobraćajnoj nesreći na auto-putu Subotica – Novi Sad, kod petlje Feketić. Pored njih, u istom lančanom sudaru, stradao je i vozač kamiona čiji identitet za sada nije poznat.

Nastradali su se nalazili u vozilu „fijat 500l“, koje se nalazilo na planskom zadatku, a njime je upravljao profesionalni vojnik desetar Dejan Nikolovski. On je teško povređen i prevezen je u Klinički centar Vojvodine, gde se lekari bore za njegov život. Kako se pretpostavlja, lančani sudar u kom je učestvovao veliki broj vozila dogodio se zbog guste magle i neprilagođene brzine.

Na deonici puta između Feketića i Subotice u četvrtak ujutru dogodile su se tri saobraćajne nezgode.

– Najpre je na teretno vozilo koje je bilo u svojoj traci naleteo kamion i taj vozač je nastradao – kažu u Osnovnom javnom tužilaštvu u Subotici. – Zbog tog udesa, kolona se protezala do Bačke Topole, a saobraćajna policija je usmeravala saobraćaj. Ipak, vozač teretnjaka marke „man“, koje je vlasništvo preduzeća „Masterplast“ iz Subotice, i pored upozorenja policije i jake magle, vozio je brže no što je dozvoljeno. Prednjim delom kamiona udario je direktno u putničko vozilo u kom su se nalazili pripadnici Vojske Srbije.

Kako je objašnjeno, po inerciji je vozilo „fijat 500l“ udarilo u još šest vozila i tamo je nekoliko osoba povređeno.

– Među povređenima je i jedan turski državljanin – rečeno nam je u tužilaštvu. – Policija u Subotici odredila je zadržavanje vozaču teretnog vozila marke „man“. Imali smo i još jednu nezgodu, kada je vozač pokušao da izađe iz kolone, ali je na sreću tu pričinjena samo materijalna šteta.

Potpukovnik Igor Veselinovski rođen je u Majdanpeku, posle diplomiranja na Vojnoj akademiji u Beogradu, službovao je u garnizonu Sremska Mitrovica na različitim komandnim pozicijama, a potom i kao komandant garnizona u Bačkoj Topoli. Završio je stručno usavršavanje na osnovnom komandno-štabnom kursu 2014. godine. Iza sebe je ostavio suprugu i dve ćerke, jedna je studentkinja prve godine fakulteta, a druga je ove jeseni krenula u prvi razred srednje škole.

novosti.rs

Možda Vam se svidi i