Ministarstvo pravde saopštilo je da je u okviru projekta „Centralne platforme za razvoj internet stranica pravosudnih organa“ izradilo internet prezentacije za sve sudove u Srbiji, koji to do sada nisu imali.

Projekat, pored navedenog, podrazumeva unapređenje transparentnosti rada sudova u sadržajnom, tehničkom i grafičkom smislu.

Većina sudova do sada nije imala adekvatne prezentacije, dok su oni koji su ih imali održavali samostalno i odvajali deo svog budžeta u tu svrhu. Iz tog razloga, ovaj projekat omogućava centralno upravljanje sadržajem sajta, mnogo veću sigurnost i znatno smanjenje troškova održavanja, navodi se u saopštenju.

Cilj je, kako se navodi, da svi sudovi imaju uniformisane internet prezentacije, ne samo u dizajnu, već i u kvalitetu informacija koje pružaju građanima, tako da one budu transparantne, pravovremene, tačne i korisne.

Takođe, napominje se, omogućeno je prikazivanje ovih internet prezentacija i na mobilnim uređajima, tabletima i monitorima veće rezolucije.

Pravosudni organi koji prošli početnu obuku su: Viši i Prvi osnovni sud Beogradu, Viši i osnovni sud iz Sremske Mitrovice, zatim osnovni sudovi iz Raške, Prokuplja, Petrovca na Mlavi, kao i privredni sudovi iz Beograda, Sombora, Valjeva, Subotice, Pančeva, Novog Sada, Kraljeva, Sremske Mitrovice, Požarevca, Zaječara i Privredni apelacioni sud u Beogradu.

Autor: Tanjug

Možda Vam se svidi i