Svetsko zlato stiglo u Sremsku Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kajakaš sremskomitrovačkog „Vala“ Marko Tomićević zajedno sa Milenkom Zorićem osvojio je zlatnu medalju u disciplini kajak dvosed na 1.000 metara na nedavno održanom Svetskom prvenstvu u Češkoj. Tim povodom danas su u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici Tomićevića i predsednika KK „Val“ Predrag Milkovića ugostili gradonačelnik Vladimir Sanader i načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Ilija Nedić.

„Marko Tomićević otkako je pre nešto više od godinu i po dana postao član sremskomitrovačkog Kajak kluba „Val“ doneo je u naš grad titulu olimpijskog i evropskog vicešampiona i svetskog šampiona. U ime Grada Sremska Mitrovica, Uprave za sport, u svoje lično ime i ime svih Mitrovčana i ljubitelja sporta čestitam Marku na uspehu, jer je na najbolji mogući način predstavio i naš klub i naš grad koji je po prvi put u svojoj istoriji dobio Olimpijsku medalju“, rekao je Nedić na prijemu.

On se zahvalio i Milenku Zoriću koji vesla sa Tomićevićem, zatim stručnom štabu reprezentacije Srbije, Predragu Milkoviću, predsedniku „Vala“ i svima im poželeo da održe dobru formu i nastave sa postizanjem sjajnih rezultata.

„Ova medalja ne samo što je dobra za vaš, odnosno naš grad i za Kajak klub „Val“ mogu slobodno da kažem da je to i kruna dve poslednje sezone koje su do sada definitivno za mene bile najbolje i najuspešnije. Mitrovica i mitrovački klub izgleda da mi donose sreću i drago mi je što i ja ispunjavam neka očekivanja. Kada sam došao u „Val“ imali smo na umu osvajanje olimpijske medalje, što smo i ostvarili. Srbija je nakon 32 godine ponovo dobila medalju u kajaku na Olimpijadi. Titulu svetskog prvaka smo takođe očekivali dugo, jednom nam je za malo izmakla, ali ova put zlato je zasijalo na našim grudima“, rekao je Tomićević na prijemu.

„Markove osvojene medalje prevazile značaj grada, to su nacionalne medalje koje su Srbiju pre svega istakle u kajakaškom sportu i zaista je čast imati takvog jednog sportistu u našem gradu i klubu koji ima dugu i bogatu tradiciju i koji je do sada iznedrio zaista mnogo dobrih sportista. Izuzetno sam srećan i ponosan i iz još jednog razloga, prosto mislim da svi oni klinci koji treniraju u „Valu“ dobijaju jedan pravi uzor kako treba raditi, kako treba trenirati, kako se treba boriti i verujem da će ljudima u klubu biti mnogo lakše da rade sa tom decom koja sada imaju jedan dodatni motiv da pored svih onih stvari koje ih odvraćaju od sporta još više se posvete treniranju i sportu. Još jednom velika stvar za naš grad i definitivno Marko je postao građanin Sremske Mitrovice i jedan od onih koji su uspiani u njegovu istoriju“, na prijemu rekao je gradonačelnik Sanader.

Prvi čovek Mitrovice izrazio je nadu da će Tomićević ostati i dalje član „Vala“ i dodao da će Grad Sremska Mitrovica sve njegove rezultate adekvatno nagraditi.

„Ponos i zadovoljstvo je ono što ja i svi mi u klubu osećamo. Marko je zaista sjajan i vreme koje je sa Zorićem postigao na svetskom prvenstvu je jedno od najboljih ikada. Moj posao u klubu je bio da stvorim dobru atmosferu i uslove za naše članove i Markovi rezultati su, pored rezultata naših drugih kajakaša, pokazatelj da za sada taj posao dobro radim“, rekao je Milković.

Marko Tomićević i Milenko Zorić na Svetskom prvenstvu u Češkoj prošli su kroz liniju cilja za 3:08.647. Oni su iza sebe ostavili posadu iz Slovačke i Češke.

Možda Vam se svidi i