Svečano otvoren rekonstruisani Kulturni centar u Kuzminu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kulturni centar u Kuzminu danas je nakon rekonstrukcije koja je realizovana u saradnji lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica i kompanije Japan Tobacco International svečano otvorio vrata za svojih 100 stalnih članova organizovanih u muzičku, dramsku i folklor sekciju, ali i za sva ostala udruženja koja funkcionišu na teritoriji Kuzmina, kao što su Udruženje penzionera i Udruženje zena.

Otvaranju su prisustvovali predstavnici JTI, ali i gradonačelnik Sremnske Mitrovice Vladimir Sanader.

Obraćajući se okupljenim gostima, prvi čovek Mitrovice kratko je izjavio da je Kuzmin primer kako jedno mesto treba da se odnosi prema svojoj kulturi i tradiciji. Sanader je izrazio zadovoljstvo zbog rekonstrukcije Kulturnog centra i dodao da će se slično uraditi u svim mestima u kojima se za tako nešto pojavi potreba.

„Zahvaljujem kompaniji Japan Tobacco International na pokazanoj društvenoj odgovornosti, ova donacija treba da bude primer dobrog odnosa privrede prema lokalnoj zajednici“, istakao je Sanader.

Prema rečima Slavka Šojića, jednog od osnivača Kulturnog centra Kuzmin, to je mesto očuvanja sremske kulture i tradicije.

„Svrha našeg postojanja je omogućavanje meštanima, ali i gostima iz okolnih mesta, da se uvežu, druže, provedu kvalitetno zajedničko vreme, ali i neguju lokalnu tradiciju i rade na stvaranju kulturnih sadržaja koji će naš Kulturni centar učiniti centralnom ustanovom kulture u ovom kraju. Veoma nam je drago sto je Japan Tobacco International koji saradjuje sa velikim brojem uzgajivača duvana iz Srema prepoznao značaj Kulturnog centra i odlučio da nam pomogne, a zahvalni smo naravno i našoj lokalnoj samoupravi“, rekao je Šojić na otvaranju.

„Kompanija Japan Tobacco International usmerena je ka davanju podrške lokalnoj zajednici u kojoj posluje. Naše dugoročno opredeljenje je da doprinosimo unapređenju kvaliteta života svih žitelja Srema. Već smo pomogli rekonstrukciju Doma penzionera u Golubincima, uređenju centra Kukujevaca, sada pomažemo Kuzmin i sigurno se tu nećemo zaustaviti“, bio je kratak Zeljko Ananić, rukovodilac sektora za proizvodnju duvana u kompaniji JTI ističući da se upravo u Sremu nalazi veliki broj uzgajivača duvana sa kojima kompanija ima odličnu saradnju.

Za rekonstrukciju oko 100 metara kvadratnih prostorija Centra za kulturu u Kuzminu Grad Sremska Mitrovica uložio je oko milion dinara, dok je kompanija Japan Tobacco International uložila 860.000 dinara.

Možda Vam se svidi i