Sremska Mitrovica – Početkom jula meseca, prema najavama prvog čoveka Sremske Mitrovice Vladimira Sanadera, trebao bi biti završen proces kupovine zemljišta u industrijskoj zoni „Sever“ od strane investitora, kompanije „Super shoe“ koja na istom planira izgradnju jednog proizvodnog pogona.

Zbog novih pravila o finansiranju investitora u Republici Srbiji od strane Razvojne agencije Srbije, kupovina ovog zemljišta se nešto odužila, ali baš kao što je početkom godine najavio gradonačelnik Sanader, još jedan investitor sasvim sigurno će imati proizvodnju u našem gradu.

„Ono što mogu još da kažem, a da je vezano za ovog investitora koji dolazi u Sremsku Mitrovicu jeste da je on u stalnom kontaktu sa Nacionalnom službom za zapošljavanje i da će u nekom narednom periodu jedan broj nezaposlenih lica krenuti na obuku u Vladimirce, gde već postoji jedan pogon za proizvodnju obuće“, rekao je Sanader.

Kako je ranije govorio mitrovački gradonačelnik broj zaposlenih u pogonu u Mitrovici bi trebao da se kreće od 400 do 600 radnika.

Kompanija „Super shoe“ u Srbiji je osnovana od strane italijanske kompanije „East West“ čiji je vlasnik Enrico Rossi. Njegov biznis u našoj zemlji je već zastupljen, preko preduzeća Progetti d.o.o (vlasnici braća Enrico i Roman Rossi), koje radi u nekoliko gradova u našoj zemlji (Sombor, Vršac, Vladimirci…). Progetti je veliki srpski izvoznik gornjih lica i gotove obuće, a na sajtu ove firme navodi se da su im klijenti Gucci, Burberry, Prada…

Možda Vam se svidi i