Sremska Mitrovica – Prema rečima Vladimira Sanader, gradonačelnika Sremske Mitrovice intenzivno se radi na tome da se ove godine krene sa izgradnjom azila za napustene životinje.

Kako je objasnio Sanader, ono što je do sada kočilo projekat jeste problem koji se javio sa parcelom na kojoj je bilo predviđeno da se izgradi azil. Planirana parcela se nalazi u neposrednoj blizini Regionalne deponije “Srem – Mačva”, a na njoj je postavljen sistem za navodnjavanje “Mitrosrema”.

“Početak izgradnje azila za napuštene životinje možemo očekivati ove godine ukoliko se kompletno završi projektna dokumentacij za koju će biti izdvojeno 1,5 miliona dinara. Na planiranoj parceli nam se nalazi sistem za navodnjavanje “Mitrosrema”, tako da smo morali da uzmemo drugu parcelu i to naravno, zahteva izmenu projekta”, rekao je Sanader.

Vrednost projekta izgradnje azila još uvek nije tačno utvrđena, a zavisiće isključivo od samog kapaciteta objekta.

Tekst je napisan u sklopu realizacije projekta „ČUVAŠ PRIRADU – ČUVAŠ SEBE: Ne sa strane u kantu sve može da stane” koji se finansira iz budžeta REPUBLIKE SRBIJE- MINISTARSTVO KULTURE I INFORMISANJA.

Možda Vam se svidi i