Sremsku Mitrovicu posetio ambasador Švedske

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Negova ekselencija ambasador Švedske u Srbiji gospodin Jan Lundin zajedno sa svojim sardnicima danas je posetio Sremsku Mitrovicu i sa predstavnicima grada obišao nekoliko lokaliteta.

Poseta je imala za cilj razmenu iskustava i razgovor o mogućnostima saradnje pre svega u oblasti upravljanja otpadom, pa su tako gosti između ostalog obišli i Regionalnu deponiju „Srem – Mačva“ gde su trenutno u toku završni radovi na izgradnji hale u kojoj će biti smeštena linija za separaciju otpada, ali i nekoliko reciklažnih ostrva koje je Javno komunalno preduzeće „Komunalije“ postavilo na teritoriji grada.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader tokom posete ambasadora rekao je da je Švedska država na koju Srbija može da se ugleda po svim pitanjima i da je razmena iskustava dobar početak saradnje koju Mitrovica i ta zemlja mogu da ostvare.

Prema rečima Radoslava Jevremovića, direktora JKP „Komunalije“ sva srpska, među kojima je i sremskomitrovačko komunalno preduzeće od Švedske mogu dosta toga da nauče iz oblasti primarne i sekundarne separacija otpada.

Ivan Artukov, tehnički direktor Regionalne deponije „Srem Mačva“ kratko je rekao da je ambasador tokom današnje posete upoznat sa radom Deponije koja je i sama plod jednog evropskog projekta, kao i sa planovima iste za budućnost.

You may also like