Sremska Mitrovica – Sremskomitrovački Centar za promociju zdravlja je tokom septembra meseca sprovodio obuke nastavnika za uvođenje novog predmeta „Fizičko i zdravstveno vaspitanje“ i primenu relevantnih programskih sadržaja u osnovnim školama Sremskog okruga.

Sprovedeno je ukupno četiri edukacije, a njima je obuhvaćeno oko 110 nastavnika svih osnovnih škola u Sremu.

Cilj obuka je bio da se nastavnici fizičkog vaspitanja upoznaju sa karakteristikama nastavnog programa novog predmeta „Fizičko i zdravstveno vaspitanje“, koji se uvodi u pete razrede osnovnih škola širom Srbije. Кao poseban cilj izdvaja se unapređenje kompetencija nastavnika za realizaciju sadržaja zdravstvenog vaspitanja na temu higijene i zaštite životne sredine, značaja pravilne ishrane i uticaja na zdravlje, kao i značaja fiziče aktivnosti na zdravlje i planiranje nastave u skladu sa zdravstvenim statusom učenika.

Pored ovladavanja u primeni ključnih novina novog predmeta, nastavnici su na kraju obuke osposobljeni da realizuju zdravstveno vaspitni rad na pomenute teme, kao i da motivišu učenike za aktivan i odgovoran odnos prema zdravlju.

Edukacije je organizovao Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja, u saradnji sa Školskim upravama i Zavodom za javno zdravlje Sremska Mitrovica.

ZZJZ

Možda Vam se svidi i