Sremska Mitrovica na 100. mestu u Srbiji

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Paralelno sa nagradnom igrom „Uzmi račun i pobedi“ organizvano je i takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova, a Grad Sremska Mitrovica na konačnoj rang listi zauzeo je 100. mesto po broju poslatih računa.

Od sremskih opština najbolje plasirana je bila Opština Šid koja je zauzela 45. poziciju, zatim Inđija sa 72. mestom, pa Ruma koja se našla na 82. mestu. Samo dva mesta iza Mitrovice, odnosno na 102. mestu je opština Stara Pazova, dok je u Sremu najlošije plasirana opština Pećinci koja je zauzela 142. mesto na listi.

Za 12 najaktivnijih lokalnih zajednica obezbeđene su wifi zone sa besplatnim internetom, a za prvih 5 prvoplasiranih opština i gradova predviđen je fond za lokalna ulaganja od po 20.000 evra. Opštine će ta sredstva iskoristiti za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja.

Kako bi svaka opština ili grad imali podjednaku šansu da učestvuju u takmičenju i osvoje nagradu, posmatrao se broj prikupljenih fiskalnih računa i slipova u odnosu na broj stanovnika i prosečnu zaradu na teritoriji lokalne samouprave. Na ovaj način eliminisane su razlike u veličini i kupovnoj moći među opštinama i gradovima.

Rang listu možete pogledati OVDE.

Možda Vam se svidi i