Srem NE zaboravlja! 75 godina od stradanja Sremaca u II Svetskom ratu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Celodnevnim programom pod nazivom „Da se ne zaboravi“ prošle subote u Sremskoj Mitrovici obeleženo je 75 godina od masovnog stradanja stanovništva Srema 1942. godine u Drugom svetskom ratu.

Program je počeo svetom arhijerejskom liturgijom na Spomen groblju, a zatim je usledilo polaganje venaca i cveća na spomen obeležje. Vence su položili predstavnici Grada Sremska Mitrovica, Vojske Srbije, udruženja građana i političkih organizacija. Nakon toga priređen je prigodan kulturno – umetnički program u organizaciji Centra za kulturu „Sirmijumart“ i Istorijskog arhiva Srema.

U Gradskoj kući u 18:30 časova organizovan je prijem preživelih boraca i prvoboraca iz Drugog svetskog rata, da bi nakon toga u foajeu Pozorišta „Dobrica Milutinović“ otvorena prigodna izložba.

U 20 časova, takođe u Pozorištu, održana je svečana akademija na kojoj je između ostalih prisustvovao i predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović.

Na svečanoj akademiji prisutnima se u ime lokalne samouprave obratio gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader, dok je u ime boraca govorio učesnik NOB-a Bogdan Tankosić.

Možda Vam se svidi i