Škola u Mačvanskoj Mitrovici ima najlepše dvorište

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Osnovna škola „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice jedna je od pet škola u Srbiji koja je dobila nagradu na konkursu „Najlepše školsko dvorište“.

Konkurs je raspisala izdavačka kuća BIGZ školstvo, uz podršku magazina Blic žena, sa ciljem podsticanja i motivacije đaka da vode računa o životnoj sredini i iskažu svoju kreativnost.

Školsko dvorište škole u Mačvanskoj Mitrovici godinama u nazad je poznato po svojoj uređenosti i pažnji sa kojom na njemu rade kako domar i tetkice, tako i sami đaci, nastavnici i direktor.

„Mi zaista vodima računa o našem dvorištu i radovi koji se trenutno realizuju na izgradnji novog objekta škole nisu nas omeli u tome. Imamo odvojeni deo u kojem se redovno kosi trava, tu imamo malo jezerce sa ribama, po koji lokvanj, voćku, a u dvorištu slobodno šetaju i paunovi“, rekao je sa ponosom direktor škole Slađan Papić.

On je dodao da je ovog proleća u dvorištu posađeno cveće, a da se letnja učionica koja se nalazi u okviru dvorišta često koristi i to ne samo od strane nastavnika biologije nego i od strane drugih nastavnika.

„Mislim da smo nagradu u potpunosti zaslužili, jer zaista imamo jedno jako lepo dvorište i trudićemo se da u budućnosti bude još samo i lepše i uređenije.

Možda Vam se svidi i