Sistem spreman za veću potrošnju vode poručuju iz „Vodovoda“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Letnje temperature koje su počele pre nekoliko dana uslovile su očekivani porast potrošnje vode.

Prema informacijama iz JKP „Vodovod“ Sremska Mitrovica trenutno se potrošačima isporučuje između 270 i 300 l/s vode za piće, što je za 20% više u odnosu na uobičajenu potrošnju.

U sistem vodosnabdevanja uključeno je 8 od 14 bunara, što znači da su ukupni raspoloživi kapaciteti daleko veći od trenutnih potreba za vodom.

Resursi JKP „Vodovod“ koji su u funkciji vodosnabdevanja dobro su pripremljeni za letnju sezonu. Preduzete su sve preventivne mere i aktivnosti sa ciljem da tokom očekivane povećane potrošnje vodosnabdevanje bude stabilno i bez problema.To se pre svega odnosi na sanaciju kvarova na cevovodima i ispiranje vodovodne mreže u gradu i svim naseljenim mestima.

Rekonstrukcijom mreže u Manđelosu i Čalmi trajno je rešen problem sa pritiskom, što će svakako uticati i na kvalitetnije snabdevanje vodom tokom leta.

Prema rečima Borislava Babića,v.d.direktora sremskomitrovačkog Vodovoda, dispečerska služba zadužena za monitoring stanja na terenu, neprekidno, 24 sata prati isporuku vode ka potrošačima, potrošnju i pritisak u distributivnom sistemu, kako bi usled eventualnih problema,reakcija bila pravovremena.

”Obzirom na adekvatne mere koje preduzimamo tokom cele godine, ne očekujemo veće probleme u vodosnabdevanju”, izjavio je v.d.direktora Babić.

Kada je reč o kvalitetu vode za piće, analize pokazuju da ona odgovara svim parametrima Pravilnika o higijenskoj ispravnosti, tako da potrošači mogu nesmetano i bez bojazni da je koriste.
Posebnu pažnju treba da obrate potrošači koji imaju lokalne sisteme vodosnabdevanja, naročito oni u Bosutu, Čalmi i Divošu, obzirom da crpne stanice u ovim mestima raspolažu ograničenim količinama vode. Njima se preporučuje da racionalno i namenski koriste vodu kako bi je imali dovoljno za piće i osnovne životne potrebe. U slučaju da u ovim mestima dođe do nestanka vode, JKP „Vodovod“ će uputiti cisternu za vodu, kako bi se prevladala takva situacija.

Možda Vam se svidi i