Sertifikati – svojevrsna pomoć pri zapošljavanju

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Filijala Nacionalne službe za zapošljavanje u Sremskoj Mitrovici u prethodnom periodu realizovala je tri obuke koje su nedavno i zvanično završene, a čijim polaznicima su danas uručeni sertifikati o stečenom znanju.

Sertifikate, ukupno nih 27, uručila je direktorica Filijale Marijana Grabić, koja je objasnila da se radilo o tri obuke od kojih su se dve odnosile na rad na računarima (ELCD sertifikat), dok se treća obuka odnosila na sticanje osnovnog znanja iz italijanskog jezika (A1 nivo).

„Kako vreme odmiče evdientno je da sve veći broj poslodavaca koji traže radnike iskazuje potražnju za posebnim znanjima i veštinama, sve više i sve češće u prvi plan se akcenat stavlja na neformalno obrazovanje i to je jedan od glavnih razloga zašto organizujemo ovakve obuke“, rekla je Grabić.

Ona je dodala da je uverena da su šanse za zaposlenje svima koju su danas dobili sertifikate za nijansu veće i da svakako svi oni treba i dalje da nadograđuju stečeno znanje kako bi nastavili da povećavaju svoje šanse za dobijanje posla.

Grabić je objasnila da su kada se govori o ove tri obuke prednost imala lica sa završenim višim školama ili fakultetima, kao i lica koja su bez posla duže od 12 meseci.

Tamara Matić iz Sremske Mitrovice, master menadžer po zanimanju kaže da je obzirom dna činjenicu da je već neko vreme bez zaposlenja sa zadovoljstvom prihvatila da učestvuje u obuci tokom koje je naučila osnove italijanskog jezika.

„Osećam da su mi se sada malo, ali značajno popravile mogućnosti da pronađem posao. Mislim da mi je ova obuka donela šansu da konkurišem za posao i kod nekih poslodavaca kod kojih to ranije nisam mogla. Italijanski mi se svideo, tako da ću da nastavim da ga učim“, rekla je Matić.

Andrea Milovanović, završila je Višu školu za vaspitače i Fakultet za mendžment, a na birou je više od tri godine.

„Izuzetno sam srećna i zadovoljna što sam dobila priliku da dobijem ECDL sertifikat. Posedovala sam neko osnovno znanje o radu na računarima, međutim sada je to znanje mnogo veće, a imam i dokaz za to. Obuka je bila sveobuhvatna, brza, efikasna, dinamična, tražila je maksimalnu posvećenosti, ali znanje koje smo dobili verujem da će nam biti vrlo korisno u budućnosti“, rekla je Milovanović.

Narednog meseca biće završena još jedna obuka u kojoj je učestvovalo 17 lica, a radi se o obuci za mesare.

Možda Vam se svidi i